Krimas «ģenerālprokurore» pauž gandarījumu par Rietumu sankcijām (217)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas anektētās Krimas «Ģenerālprokuratūra» jau gadu strādājot bez brīvdienām, intervijā sacījusi «ģenerālprokurore» Natālija Poklonskaja. Viņa cer, ka šausmas Ukrainā beigsies.

Komentējot žurnālista rīcībā esošo informāciju par to, ka Krimā tiek izkarināti Ukrainas karogi, Poklonskaja sacīja: «Ukraiņi neko neizkarina. Viņi kā dara? Ātri izgāja kāds uz ielas, izkāra karogu, nofotografējās, uztaisīja video, kaut ko divas sekundes paklaigāja un viss, bilde ir. Oponentiem, kas atrodas tālu aiz Krimas robežām, vajag tieši bildi: re, kāda Ukrainas radikāļu cīņa. Realitātē viņi sēž klusu. Tāpēc, ka, ja arī kaut kur prātā arī ir doma saasināt situāciju Krimā, viņi baidās. Bailes ir. Bailes par sodu. Krimināllikuma kodeksā viss melns uz balta uzrakstīts un Administratīvajā arī.»

Lūgta izstāstīt kādu konkrētu piemēru, viņa sacīja: «2.maijā pār Ukrainas robežu šurp centās ielauzties Džemiļevs (bijušais Ukrainas parlamenta deputāts Mustafa Džemiļevs). Daži pārstāvji viņu brauca sagaidīt. Biju masu nekārtības. Tā mēs trīs jau esam notiesājuši. Katrs no viņiem tiesībsargājošām iestādēm palūdza piedošanu, atzinās un teica, ka tiešām esot maldināts. Džemiļevs redz, visu laiku kliedz: atslēgsim Krimai elektroenerģiju, pietiek ar viņiem krāmēties, atslēgsim viņiem ūdeni, lai viņi tur mirst nost. Kurš līderis kaut ko tādu novēlēs savai tautai?»

Tāpat Poklonskaja norādījusi, ka cilvēki Krimā iekārtojoties darbā un prokuratūrā ceturtā daļa darbinieku ir Krimas tatāri.

Cilvēkiem šobrīd esot sāpīgi dzirdēt ukraiņu valodu, sacīja Poklonskaja, uzsverot, ka Ukrainā tiek nogalināti nevainīgi cilvēki.

«Bērnam amputētas kājas, rokas. Tādas šausmīgas lietas notiek. Cilvēki taču visu to redz. Protams, ka dvēselē pret to visu ir riebums,» intervijā sacīja viņa.

Viņasprāt, Krimai jākļūst par paraugu. «Un mēs to panāksim, grib to kāds vai nē. Rīt ir mums brīvdiena, bet mēs strādājam,» sacīja Poklonskaja.

«Kopš referenduma mums nav eiforijas, bet drudzis. Mēs neapstājamies. Nav pienācis laiks apstāties, atslābināties un teikt: beidzot viss labi beidzies,» norādīja ģenerālprokurore.

Lūgta pastāstiet par sava darba tālākajiem mērķiem, Poklonskaja norādīja, ka vēlas panākt, lai cilvēki par prokuratūru atsauktos pozitīvi. «Un lai valsts vadība ierauga, ka viņi nekļūdījās Krimas jautājumā,» viņa piebilda.

Komentējot Rietumu uzliktās sankcijas Krievijai, Poklonskaja sacīja: «Es gribu pateikties Rietumiem par sankcijām. Tas ir mana darba novērtējums Krievijas labā. Lūk, kā baidās no Krievijas! Jā, paldies dievam, ka ir šīs sankcijas.»

Viņasprāt, sankcijas varētu būt stimuls ierēdņi ātrākai un aktīvākai rīcībai tūrisma attīstība jautājumā.

Sarunas beigās Poklonskaja norādīja, ka Ukrainas iedzīvotāji esot gluži vai pārcilvēki, spējot pārciest piedzīvotās šausmas un uzbrukumus.

«Gribu, lai cilvēki vienkārši apstātos un paskatītos pa malām, ko viņi ir sadarījuši. Varbūt vēl nav par vēlu vismaz daļu tautas izglābt. Jo tauta jau ir viena – Ukraina, Krievija, Baltkrievija. Brālīga tauta,» sacīja Poklonskaja.

Komentāri (217)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu