Ņemcova meita saņems miljonu eiro vērtu apbalvojumu (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Polija piektdien piešķīra miljonu eiro vērtu apbalvojumu noslepkavotā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova meitai Žannai Ņemcovai.

Viņa apbalvota par sasniegumiem demokrātijas un cilvēktiesību jomā.

Pagājušajā mēnesī politiķa 31 gadu vecā meita paziņoja, ka emigrējusi no Krievijas Kremļa propagandas radītās «vardarbības un terora» gaisotnes dēļ. Viņas jurists paziņoja, ka Ņemcova devusies uz Eiropu un negatavojas atgriezties.

«Viņa ir sava tēva cīņas simbols. Cīņas par atvērtu Krieviju, mierīgu līdzāspastāvēšanu un solidaritāti ar kaimiņiem,» savā paziņojumā norādīja Polijas ārlietu ministrs Gžegožs Shetina.

Ņemcovs, kurš publiski kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Maskavā tika nošauts 27.februāra vakarā. Opozīcija slepkavībā vaino Kremli. Krievijas varasiestādes jebkādu saistību ar to noliedz.

Žanna ir politiķa vecākā meita, un viņa strādā «Deutsche Welle» Krievijas redakcijā. Ceremonijā Varšavā 4.augustā viņai tiks pasniegta miljonu eiro vērtā Solidaritātes balva.

Polija ikgadējā apbalvojuma tradīciju ieviesa pagājušajā gadā, atzīmējot 25.gadadienu kopš pirmajām daļēji brīvajām vēlēšanām, kuras iezīmēja komunisma krišanu.

Balvas nosaukums ir saistīts ar arodbiedrību «Solidaritāte», ko vadīja Lehs Valensa, kurš vēlāk kļuva par valsts prezidentu un Nobela Miera prēmijas laureātu.

Pirmā Solidaritātes balva tika pasniegta Krimas tatāru līderim, 71 gadu vecajam juristam un padomju laiku disidentam Mustafam Džemiļevam par savas tautas tiesību aizstāvēšanu.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu