Pieci likumi apakšveļas izvēlē, kurus jāzina katrai sievietei (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai zināji, ka neveiksmīga apakšveļas izvēle var novest pie infekcijas riska?

Eksperti apgalvo, ka ir jāievēro seši vienkārši apakšveļas izvēles, tās mazgāšanas un valkāšanas likumi, tos der iegaumēt jebkurai sievietei, lai justos ērti un izvairītos no intīmās veselības pasliktināšanās riskiem, raksta «health.com».

Ļaujiet ādai elpot!

Cieši pieguloša apakšveļa nav piemērota ikdienai, jo neelpojoša apakšveļa nelabvēlīgi ietekmē maksts mikrofloru.

Ohaio Universitātes Medicīnas centra speciāliste Melisa Goista skaidro, ka vislabāk izvēlēties kokvilnas apakšveļu, jo tai ir lieliska gaisa caurlaidība. Sintētiska auduma apakšveļa ne tikai neelpo, bet arī ilgāk saglabā mitrumu, kas var izraisīt ādas iekaisumu.

Protams, izvēloties kokvilnas apakšveļu, var gadīties, ka tā tik labi nepieguļ augumam, tāpēc to bieži neizvēlas zem ļoti pieguloša tērpa, jo tā var krokoties un būt pamanāma zem tērpa. Sintētiskie audumi ir elastīgāki, tāpēc piegulošāki. Tomēr ir zelta vidusceļš – sintētiska auduma apakšveļa ar kokvilnas ielaidumiem.

Izvēlies labu veļas mazgāšanas līdzekli!

Mazgāšanas līdzekļi jutīgai ādai bez sintētiskas krāsvielas un smaržvielas patiks tavai veļai, tavai ādai un jo īpaši tavai intīmajai veselībai.

Speciālisti aicina neizmantot veļas balinātāju, ja kopējā veļas katlā mazgājat arī apakšveļu. Stipri ķīmiski balinātāji nodarīs kaitējumu tavai veļai, tās šķiedras ātrāk nodils, veļa kalpos īsāku laiku, bet īpaši jāuzmanās no šo ķīmisko vielu alerģiskas reakcijas ar tavu ādu.

Mainiet veļu!

Tas šķiet pavisam saprotams ieteikums! Tomēr, jāuzmanās, lai tava apakšveļa nav mitra – sasvīdusi karstā vasaras dienā vai pēc intensīva treniņa.

Mitra un silta vide ir lieliska vieta, kur vairoties baktērijām. Ja tava apakšveļa ir mitra, tai vieta veļas grozā!

Atceries arī, ka apakšveļai ir savs mūžs, ja tā ir pietiekami ilgu laiku kalpojusi, laiks pirkt jaunu. Veļa, to ilgstoši valkājot un mazgājot, izstaipās, zaudē formu, līdz ar to arī var kļūt neērta valkāšanai vai pat berzēt ādu.

Padomā, pirms izvēlies apakšveļas modeli

Cieša, neērta apakšveļa īpaši stringi var veicināt resnās zarnas baktēriju nokļūšanu vagīnā, kas nopietni palielina risku saslimt ar maksts un urīnceļa infekciju.

Te atkal vietā padoms: izvēlies atbilstošu apakšveļu! Ja ikdienā labprātāk izvēlies stringus, tad sporta nodarbībām somā neaizmirsti ielikt ērtāku veļu.

Traipi var norādīt uz slimību

Apakšveļa var tev palīdzēt pievērst uzmanību veselības problēmām. Izdalījumi no maksts ir normāla fizioloģiska parādība, bet, ja mani izmaiņas – izdalījumi ir vairāk, tie maina krāsu vai kļūst asiņaini – zvani savam ginekologam.

Aizmirsti par apakšveļu!

Nepārprotami, ir muļķīgi vējainā dienā ģērbties plandošā kleitā un neuzvilkt apakšveļu vai uzvilkt džinsus, bet aizmirst par veļu, tā tu savai veselībai vari kaitēt. Tomēr ir situācijas, kad par veļu ieteicams aizmirst – noteikti, kad dodies gulēt.

Īpaši par veļas izvēli jādomā, ja ir kādas intīmās veselības problēmas

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu