Rīgā jaunajā mācību gadā skolēnu skaitu lēš 66 000 (5)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas pašvaldības provizoriskie dati rāda, ka jaunajā mācību gadā skolēnu skaits izglītības iestādēs būs ap 66 tūkstošiem, tostarp pirmajā klasē mācību gaitas uzsāks aptuveni 6500 bērnu, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis trešdien preses konferencē stāstīja, ka skolu pilnveides rezultātā Rīgā šogad būs 115 skolas, 150 bērnudārzi, 11 bērnu un jaunatnes skolas, 13 bērnu un jaunieši centri un deviņas bērnu mākslas un mūzikas skolas.

Juridiski skolu skaits ir samazinājies, jo tika reorganizēta Rīgas 24.pamatskola un Rīgas 32.vidusskola, tās apvienojot un izveidojot Rīgas Austrumu vidusskolu, kā arī šogad likvidēta Rīgas 68.vidusskola, pievienojot to Rīgas 34.vidusskolai. Taču, kaut arī skolu skaits ir samazinājies, ēku un grupu skaits palielinās.

«Mēs juridiski apvienojam izglītības iestādes, lai samazinātu administratīvās izmaksas, un viens vadītājs tad var pārraudzīt vairākas ēkas. Taču reāli skolu ēkas un grupas pieaug,» sacīja departamenta direktors.

Pagaidām Rīgā vēl nav nokomplektēts viss pedagogu personāls. Pagājušajā nedēļā bijuši vēl vairāki desmiti pedagogu vakanču, galvenokārt, pirmsskolās un sākumskolās. Ja pedagogus nevarēs atrast līdz 1.septembrim, tad pašvaldība risinās šo jautājumu tāpat kā citus gadus un aicinās talkā citu skolu pedagogus, kas strādā uz pusslodzi, stāstīja Helmanis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu