VBTAI vadītāja: Pedofilu upuru skaits palielinās (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Komentējot gadījumu ar zīdaiņa seksuālu izmantošanu Kokneses novadā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta – Riekstiņa šorīt LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja, ka Bāriņtiesa neesot bijusi informēta par to, ka būtu jāizvērtē situācija šajā ģimenē. 

To, vai sociālais dienests ir izdarījis visu iespējamo, šobrīd vērtējot Labklājības ministrija.

«Šis gadījums ir piemērs, kura analīze var palīdzet saprast, ka ilgstošs darbs ar ģimenēm ir svarīgs,» norādīja Rieksta – Riekstiņa, tomēr atzina, ka reizēm tas nav devis rezultātu.

«Ir bažas par to ka bāriņtiesa netika savlaicīgi informēta,» viņa norādīja.

Patlaban zīdaiņa mātei esot pārtrauktas aizgādības tiesības, tomēr viņai esot iespēja bērnu atgūt.

«Ja bērni tiek šķirti no ģimenes tad tas ir galējas solis un nozīmē, ka problēmu ir ļoti daudz un tās visas ir jānovērš. Tā nav viena problēma, kas ir viegli novēršama un atrisināma,» sacīja Rieksta – Riekstiņa.

Tāpat viņa atzina, ka dzimumnoziegumu skaits salīdzinājumā ar 2014. gadu ir pieaudzis. Tāpat tie arī biežāk tiek atklāti.

Inspekcija izjūt cietušo bērnu skaita pieaugumu. Tajā pašā laikā pieagušie uzdrošinoties par to runāt vairāk. Tāpat arī paši bērni.

«Par aizdomām ir jāziņo. Neviena iestāde nevar uzminēt vai nojaust par to, kas notiek ģimenē,» pauda Rieksta – Riekstiņa.

Nereti pastāvot arī nepatiesi apmelojumi gimenē, kad vecāki šķiršanās laikā mēģina izrēķināties viens ar otru.

«Ir sagatovoti priekšlikumi, kas pastiprinās šos sodus.

Visos gadijumos tiks piemērota probācijas uzraudziba arī pēc iznākšanas no cietuma,» norādīja Rieksta – Riekstiņa.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu