Irāna izmēģinājusi jaunu tālas darbības rādiusa raķeti (61)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Irāna svētdien paziņoja, ka tā veiksmīgi izmēģinājusi pašražotu tālās darbības rādiusa raķeti un norādīja, ka tā ir pirmā raķete, kuru var vadīt visu ceļu līdz mērķim.

Aizsardzības ministrija savā mājas lapā publicēja attēlus, kuros bija redzama raķetes «Imad» palaišana, taču precīzākas ziņas par raķetes darbības rādiusu un citām tās spējām netika sniegtas.

«Šī ir Irānas pirmā tālas darbības rādiusa raķete, kuru var vadīt un kontrolēt līdz tā sasniedz mērķi,» teica aizsardzības ministrs Hoseins Deghans.

Šogad panāktā Irānas kodolvienošanās ar pasaules lielvarām paredz, ka Teherāna nevar attīstīt raķetes, kurās veidotas, lai nestu kodolgalviņas.

Teherāna paziņojusi, ka tās raķetēm nekad nebūs kodolgalviņu un ka tai nav plāna attīstītu atomieročus, taču valsta aizsardzības amatpersonas uzstāj, ka valstij raķešu programma jāpaplašina.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu