Baidoties no zemestrīcēm, Itālijas skolā ievieš dīvainus aizliegumus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postsumptio, CC BY-NC-ND 2.0

Kāda Itālijas vidusskola atradusi teju ideālu attaisnojumu, lai mainītu apavu politiku skolā, proti, skolā aizliegts nēsāt augstpapēžu kurpes, vai platformas apavus, pamatojoties uz reģiona seismisko aktivitāšu risku.

Šī direktīva izveidota, lai informētu skolēnus par drošību seismiski aktīvajā reģionā. Ne visi reģiona iedzīvotāji ir pārliecināti par drakoniskajiem noteikumiem, kas aizliedz skolā nēsāt apavus, kuru papēdis ir augstāks par 4 centimetriem.

Arī paši skolotāji atzinuši, ka nepiekrīt jaunajam likumam, taču sekošot vadlīnijām. Kāds students izteicies, ka vajadzētu domāt par nopietnākām problēmām, piemēram, kā apsildīt skolas telpas.

Neskatoties uz to, ka ar jaunajiem noteikumiem nav apmierināti nedz skolotāji, nedz skolēni, seismiskie draudi reģionā ir pat ļoti reāli.

L'Aquila reģionā joprojām nespēj aizmirst 2009. gada zemestrīci, kas prasīja 286 cilvēku dzīvības. Savukārt, 1915. gadā masveida zemestrīce izpostīja Avezano pilsētu, nogalinot 30 000 cilvēku, vēsta ārvalstu medijs «Thelocal».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu