Žizele - sieviete, kura nēsā nikābu un spēlē smago metālu (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sieviete nikābā un elektriskā ģitāra «Gibson Flying V» ar rozā punktiņiem nav ierasta kombinācija, tomēr arī pret stereotipiem vēlas vērsties kāda musulmaniete no Brazīlijas, kas ir profesionāla smagā metāla mūziķe, vēsta aģentūra «Reuters».

42 gadus vecā Sanpaulu iedzīvotāja Žizele Marī, kas ir no Vācijas ieceļojušu katoļu pēctece, islāmā pārgāja dažus mēnešus pēc sava tēva nāves 2009.gadā.

Foto: Reuters/Scanpix

Mūzika Žizeles dzīvē bijusi jau no bērnības, kad viņa sāka apgūt klavierspēli. Savukārt smagā metāla grupā «Spectrus» sieviete spēlē kopš 2012.gada. Marī stāsta, ka viņa nikābu valkā, jo tas viņai pastāvīgi atgādina par Allāhu. Tomēr sieviete atzīst, ka viņas tērps uz skatuves raisot koncertu apmeklētājos dažādas emocijas.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix

«Cilvēki parasti necer ieraudzīt musulmaņu sievieti, kura valkā nikābu, pareizi praktizē savu reliģiju un tajā pašā laikā ir profesionāla ģitāriste smagā metāla grupā. Daudzus cilvēkus tas šokē, tomēr citiem cilvēkiem tas šķiet interesanti un raisa ziņkārību,» stāsta sieviete. Pirms pāriešanas islāmā, Marī piekopa mūsdienu pagānismu. Reliģijā sieviete meklē kaislību dzīvošanai, kā arī spēju būt par sev pašu.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix

Mūziķe stāsta, ka daļa musulmaņu uz viņas nodarbošanos raugās ar aizdomām, tomēr citi regulāri apmeklē viņas grupas koncertus.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix

«Ir tik daudz cilvēku, kas spēlē dažādu mūziku un kuri pārstāv dažādas reliģijas vai nepārstāv tās vispār,» norāda sieviete. «Šis ir mans darbs, mana profesija, un tajā pašā laikā es esmu musulmaniete. Es nedomāju, ka šim lietām ir kāds sakars,» viņa piebilst. Marī arī uzsver, ka grupa «Spectrus» uzskatāma par reliģiskās tolerances piemēru.

Foto: Reuters/Scanpix

«Manas mūzikas tēmas vienmēr ir konstruktīvas un pozitīvas,» stāsta sieviete. Nikāba valkāšana Žizelei ir izaicinājums ne tikai uz skatuves, bet arī ikdienā.

Foto: Reuters/Scanpix

Pārsvarā cilvēki ir miermīlīgi un pozitīvi noskaņoti, bet reizēm gadās, ka cilvēki uz viņas tērpu reaģē diezgan agresīvi.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu