Trausli un lūstoši nagi? Ieteikumi to stiprināšanai (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantheraMedia/Scanpix

Ja nagi lūst un slāņojas, tad tas liecina, ka organismam trūkst kādi vitamīna, minerālvielas vai citas barības vielas, to var noteikt tikai mediķis.

Tomēr tautas gudrības un speciālistu novērojumi dod padomu, kas var palīdzēt tikt pie skaistiem un veseliem nagiem:

1. Nagus ir jāsaudzē, darot mājas darbus, velc gumijas cimdus.

2. Izvēlies labus manikīra piederumus – nagu knaiblītes un vīlīti. Nagus nevajag griezt ar šķērēm! Vīlītei jābūt no stikla, tad tā nebojās nagu, un tas nesāks šķelties.

3. Nagus vīlē tikai vienā virzienā! Tas ir būtisks ieteikums, lai netraumētu nagu.

4. Reizi nedēļā nagus palutini ar citrona vannām. Vari9 nagus iemērkt citronūdenī vai citronu sagriezt četrās daļās un nagus iebāzt citrona mīkstumā. Paturi 10 minūtes, tad noskalo rokas ar siltu ūdeni.

5. Palutini nagus ar labu eļļu – uzklāj eļļu uz nagiem vai uzsildi eļļu un iemērc tajā nagus. Pēc 20 minūtēm nomazgā rokas.

6. Nagu stingrību veicinās ārstnieciskās nagu lakas, kuru sastāvā ir kalcijs un E vitamīns. Vitamīni caur nagu uzsūcas maz, bet laka stiprinās nagus.

7. Nagu augšanas un stingrības veicināšanai ieteicams 2-3 mēnešu kurs - reizi dienā dzert vitamīnu kompleksus, piemēram, «Mertz», «Pantogar», «Perfectil» un citas.

8. Saudzē rokas aukstā laikā, neaizmirstot par barojošu krēmu, kas patiks arī nagiem un noteikti neaizmirsti par cimdiem!

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu