U2 bundzinieks: Mūzikas industrija ir sabojāta (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Īru rokgrupas U2 bundzinieks Lerijs Mullens jaunā intervijā izteicies, ka mūzikas bizness esot «sabojāts».

«Es domāju, ka mūzikas industrija ir sabojāta,» viņš teica intervijā īru radiostacijai RTE 2FM. «Daudzi jaunie mākslinieki nesaņem samaksu par savu darbu, un tā ir nopietna problēma. Lai arī mums šis scenārijs gājis secen, mēs gribētu, lai mūziķi tiek atalgoti.»

«Tādām kompānijām kā «Spotify» un jaunajam «Apple» straumēšanas pakalpojuma būs jāsāk maksāt izpildītājiem vairāk. Tas ir tikai laika jautājums. Es domāju, ka to saprot pašas kompānijas un cilvēki, kas ar tām saistīti. Viņi zina, ka izpildītāji nesaņemt to, ko pelnījuši,» sacīja Mullens.

Šomēnes noslēgsies U2 «Innocence + Experience» koncertturneja. Šomēnes grupa noslēgs turneju ar koncertiem dzimtās Īrijas pilsētās Dublinā un Belfāstā.

Mūzikas straumēšanas pakalpojumiem kļūstot arvien populārākiem, tādi mūziķi kā dziedātāja Teilora Svifta nopēlusi straumēšanas pakalpojumu apmaksas sistēmu, kas mūziķiem neesot izdevīga. Pagājušā gada novembrī no «Spotify» tika izņemtas pilnīgi visas Sviftas dziesmas.

«Es negribu ziedot savu dzīves darbu eksperimentam, kas, manuprāt, nesniedz godīgu atalgojumu dziesmu sacerētājiem, producentiem, izpildītājiem un radītājiem,» sacīja 25 gadus vecā dziedātāja. «Es neatbalstu uzskatu, ka mūzikai nav vērtības un tai vajadzētu būt pieejamai bez maksas.»

Vēlāk viņa atļāva savu albumu «1989» ievietot tehnoloģiju giganta «Apple» straumēšanas pakalpojumā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu