Delikātu sieviešu problēmu risināšana ar lāzerprocedūru palīdzību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tāpat kā citi organisma audi, arī maksts gļotāda ar laiku zaudē savu tvirtumu un elastību, taču tas nav vienīgi organisma novecošanās jautājums. Ar maksts atslābumu un to pavadošu urīna nesaturēšanu daudzas sievietes mēdz saskarties arī pēc atkārtotām dzemdībām, kā arī gadījumos, kad piedzimis bērniņš ar lielāku svaru vai kad dzemdības bijušas smagas. Šīs delikātās problēmas negatīvi ietekmē sievietes pašsajūtu, pārliecību par sevi un arī pāra intīmo dzīvi, tādēļ ar tām nav vienkārši jāsamierinās, jo sevišķi ņemot vērā mūsdienu medicīnas iespējas, kas pieejamas arī Latvijā.

Jauna iespēja – lāzerprocedūra FemiLift

Pirms dažiem gadiem sievietēm, kas vērsās pie ginekologa ar sūdzībām par iepriekšminētajām problēmām, pamatā tika ieteikti divu veidu risinājumi maksts apkārtmēra samazināšanai un tvirtuma atjaunošanai. Pirmais bija amerikāņu ginekologa Dr. Arnolda Kēgela (Arnold Kegel) vingrinājumu komplekss iegurņa muskulatūras nostiprināšanai, kuru, starp citu, ieteicams praktizēt ikvienai sievietei vēl pirms grūtniecības iestāšanās un dzemdībām, savukārt otrais – ķirurģiska operācija. Nu šīm iespējām piepulcējusies vēl kāda – maksts gļotādas lāzertonizēšana (angļu valodā – laser vaginal tightening) – moderna procedūra, kas pasaulē pazīstama ar nosaukumu FemiLift. Jaunās metodes būtību skaidro Lāzermedicīnas klīnikas ginekoloģe Dr. med. Daiga Baranovska: „Izmantojot AlmaLasers CO2 frakcionēto lāzeri, ar daudziem impulsiem sašauj gļotādā esošās pārstieptās kolagēna šķiedras. Notiek lokāla audu uzkarsēšana, un rezultātā šķiedras atkal atgūst spēju savilkties. Kad kolagēna šķiedras savelkas, maksts gļotāda tonizējas, kļūst stingrāka, biezāka un tvirtāka.” Ar FemiLift procedūras palīdzību iespējams atjaunot maksts tonusu un novērst urīna nesaturēšanu, kas liek par sevi manīt sasprindzinājuma brīžos – fizisko aktivitāšu laikā, kā arī, piemēram, šķaudot, smejoties vai klepojot.

Problēmas risinājums – ātrs un nesāpīgs

FemiLift procedūra ir pilnībā nesāpīga, tādēļ nav nepieciešana anestēzija, un tā tiek veikta ginekologa kabinetā. Viena procedūra aizņem nieka 15 līdz 20 minūtes laika, bet pēc tās sieviete var droši turpināt ikdienas gaitas. Vienīgie nosacījumi, kas jāievēro – 5 līdz 7 dienas pēc procedūras jāatturas no dzimumdzīves un tikpat ilgi jāizvairās no pārlieku intensīvas fiziskās slodzes, taču mērenas fiziskās aktivitātes droši var turpināt. Maksimālam efektam ārsti rekomendē 3 procedūru kursu ar 4 līdz 6 nedēļu intervālu starp tām. Rezultāts saglabājas aptuveni divus gadus, bet pēc tam, ja nepieciešams, procedūru kursu var atkārtot. Pēc trim procedūrām maksts samazinās pat par 25%.

Piemērotākais laiks FemiLift lāzerprocedūrai

Labākie rezultāti sasniedzami, ja procedūra tiek veikta iespējami agrā pēcdzemdību periodā un agrīnā menopauzē. Procedūra gan ieteicama ne ātrāk kā 3 mēnešus pēc dzemdībām, jo šajā periodā organismam jāļauj dabiski atjaunoties. FemiLift veiksmīgi palīdzējusi arī tām sievietēm, kas dzemdējušas pirms vairākiem gadiem un kādu laiku jau sadzīvojušas ar minētajiem maksts atslābuma simptomiem. Procedūra piemērota arī sievietēm, kas lieto dzemdes spirāli. FemiLift neveic menstruāciju un grūtniecības laikā. Tāpat procedūra nebūs piemērota maksts un mazā iegurņa iekaisumu vai onkoloģisku dzimumorgānu saslimšanu gadījumos.

Kā tas notiek?

Procedūras laikā ar koncentrētu karstumu notiek iedarbība uz maksts audu iekšējo slāni, stimulējot kolagēna un elastīna šķiedru saraušanos, kā arī rosinot jauna kolagēna veidošanos. Tādējādi tiek veicināta audu atjaunošanās, stiprināts uretras atbalsts un arī maksts sienas. Kā papildu ieguvumus ārsti min uzlabotu maksts mitrināšanu un sievietes seksuālo sajūtu intensitātes atjaunošanos, pateicoties uzlabotam maksts jutīgumam. Kā vēl vienu pozitīvu FemiLift blakusefektu var minēt sēnīšu klātbūtnes un to radītā kairinājuma mazināšanos, normalizējoties maksts pH līmenim un mikroflorai. Maksts kļūst šaurāka un stingrāka, mazinās vieglas urīna nesaturēšanas iespējamība. Atsauksmes liecina, ka pēc pilna FemiLift kursa lielajam vairumam sieviešu ievērojami mazinās vajadzība lietot ikdienas higiēnas līdzekļus urīna nesaturēšanas dēļ, bet vairāk nekā trešdaļa sieviešu atzīst, ka ievērojami uzlabojusies intīmās dzīves kvalitāte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu