Dzintars: Valsts svētku lāpu gājiens nepārtaps par piketu vai dažādu grupu politiskās izpaušanās vietu (94)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts svētku lāpu gājiens nepārtaps par piketu vai dažādu grupu politiskās izpaušanās vietu, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

«Pasākumā daudzinām neatkarīgu un latvisku Latviju, kas ir daudz plašāks vēstījums par vienu vai otru īstermiņa politisko norisi. Šo vēstījumu ietver Latvijas karogs un uguns simbols, nevis plakāti un transparenti. Tā tas ir bijis citus gadus, un tā tas būs arī šogad,» pauda politiķis.

Viņš uzsver, ka atbalstu latviskas Latvijas vērtībām gājiens pauž bez kādiem plakātiem vai politiskām rezolūcijām. «Lūgums ikvienam gājiena dalībniekam cienīt šo principu, cienīt un ievērot,» norāda Dzintars.

Viņš arī akcentē, ka VL-TB/LNNK valsts svētku lāpu gājienu rīko jau 13.gadu pēc kārtas. «Pēdējos gados tas ir viens no kuplāk apmeklētajiem un iespaidīgākajiem 18.novembra pasākumiem, kas pulcē vairāk nekā 10 000 dalībnieku. Esam iztikuši un iztiksim bez dažādu organizāciju, partiju un arī augstu amatpersonu padomiem par pasākuma formu,» rezumēja Dzintars.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis aģentūrai LETA apliecināja, ka pašvaldībā nav saņemts iesniegums par tradicionālā 18.novembra lāpu gājiena mērķa maiņu.

Vidauskis skaidroja, ka atbilstoši likumam, ja organizatori izlemtu mainīt pieteiktā pasākuma mērķi, attiecīgs iesniegums būtu iesniedzams pašvaldībā. Nekas tāds no organizatoriem nav saņemts. Nav pieteikti arī kādi citi pasākumi VL-TB/LNNK lāpu gājiena laikā.

Organizatoriem ir pienākums nodrošināt apsardzi rīkotā pasākuma laikā, uzsvēra Vidauskis, norādot, ka sabiedriskā kārtība pasākuma laikā tiks nodrošināta.

Kā ziņots, partija «Nacionālā savienība «Taisnīgums»» un biedrība «Tēvijas sargi», kas iepriekš rīkojušas publiskas akcijas pret imigrantu uzņemšanu Latvijā, aicina arī tradicionālajā 18.novembra lāpu gājienā Rīgā protestēt pret imigrācijas kvotām un prasīt robežkontroles atjaunošanu, «paužot atbalstu franču tautai ciešanās».

Savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicina 18.novembra pasākumus nepārvērst par protesta demonstrācijām un nosoda partijas «Nacionālā savienība «Taisnīgums»» un biedrības «Tēvijas sargi» ierosinājumu lāpu gājienu Rīgā pārvērst par protesta akciju pret imigrācijas kvotām un prasīt robežkontroles atjaunošanu.

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu