Latvijas Republikas proklamēšanas dienas rīts Rīgā sākas ar plašu studentu gājienu (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Republikas proklamēšanas dienas rīts Rīgā sākās ar studentu korporāciju gājienu, kurā piedalās ap 1000 studentu.

Šorīt plkst.8 studenti no Latvijas Universitātes galvenās ēkas un Brīvības pieminekļa devās «patriotiskā piemiņas pasākumā par godu Latvijas Republikas dzimšanas dienai». Kā novēroja aģentūra LETA, pirmās gājienā devās vairāk nekā desmit vīru studentu korporācijas, kurām sekoja mazāks skaits dāmu studenšu korporāciju, bet gājienu atkal noslēdza vīri.

Gājiens radīja nelielus satiksmes apgrūtinājumus, jo automašīnu ielās ir vēl salīdzinoši maz un policija operatīvi regulē satiksmi, studentu gājienam virzoties Brāļu kapu virzienā.

Arī vakarā plkst.18 Rīgā notiks gājiens, kuru organizēs nacionālā apvienība «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, kas tajā iecerējusi pulcēt vismaz 10 000 dalībnieku. Tāpat kā pērn, no plkst.17 tiks rīkota sapulce Bastejkalnā, pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa, kam sekos gājiens no pieminekļa, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, tad pa Pils laukumu, Poļu gāti, 11.novembra krastmalu un pa Kaļķu ielu līdz Brīvības piemineklim. Kā pasākuma mērķis norādīts «pieminēt Latvijas neatkarības proklamēšanu 1918.gadā, sveikt Latviju un tās pilsoņus 97.gadadienā».

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu