18.novembra lāpu gājienā piedalījušies vairāki tūkstoši cilvēku (95)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Tradicionālajā 18.novembra lāpu gājienā Rīgā bija pulcējušies vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku no visas Latvijas, aģentūra BNS uzzināja Nacionālajā apvienībā (NA), kas pasākumu organizēja.

Lāpu gājiens tradicionāli aizsākās ar sadziedāšanās koncertu pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa. Svētku koncertā pie klavierēm bija Zigmars Liepiņš. Ar savām balsīm klātesošos iepriecināja Jānis Sproģis, Jānis Buķelis, vīru kopa «Vilki» un NA dziedošie jaunieši.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka lai arī galvaspilsētā valda nepatīkami laika apstākļi, gājiena dalībnieki bija pacilātā noskaņojumā un reizi pa reizi vienojās dziesmā. Daļa gājiena dalībnieku nesa arī Latvijas karogus. Gājiens norisinājās mierīgi un notiekošajam sekoja līdzi arī policija.

Tāpat gājienā piedalījās arī Nacionālās apvienības (NA), kas šo pasākumu organizē, politiķi. Gājiena priekšgalā gāja NA līderis Raivis Dzintars. Aģentūra BNS novēroja, ka gājiena kārtības uzraugi rūpīgi sekoja, lai starp Dzintaru un pārējiem gājiena dalībniekiem tiktu saglabāta distance aptuveni viena metra attālumā.

Iepriekš partija Nacionālā savienība «Taisnīgums» un biedrība «Tēvijas Sargi» aicināja gājienu padarīt par gribas manifestāciju, kurā kā galvenā prasība izvirzīta atteikšanās no imigrantu kvotām un robežkontroles atjaunošana. NA šo ierosinājumu neatbalstīja. Kā novēroja aģentūra BNS, gājiena dalībnieki izvairījās no savas attieksmes paušanas pret bēgļu jautājumu.

Gājiens noslēdzās pie Brīvības pieminekļa bez starpgadījumiem.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu