«Priecājos, ka asiņoju!»: Indijas sievietes uzsāk savdabīgu akciju (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Desmitiem Indijas sieviešu sociālajos tīklos uzsākušas kampaņu ar nosaukumu #HappyToBleed («Priecājos, ka asiņoju»), vēsta «Lenta.ru». Iemesls šādas savdabīgas kampaņas uzsākšanai esot kāda Indijas tempļa vadības paziņojums. 

«Pienāks diena, kad tiks izgudrota mašīna, kas spēs noteikt, ka tagad sievietēm  ir «atbilstošs laiks», lai ienāktu templī. Kad šāda mašīna parādīsies, varēs runāt par to, vai atļaut sievietēm ienākt templī,» paziņojis Indijas tempļu pārvaldes prezidents. 

Vēlāk viņš norādījis, ka nav runājis par šādas mašīnas izgudrošanu, bet tikai atbildējis uz jautājumu par pārvaldes politiku attiecībā uz kulta būvēm. Šis esot viens no nedaudziem tempļiem Indijā, kur principā tiek liegta ieeja sievietēm vecumā no desmit līdz piecdesmit gadiem. 

#HappyToBleed aizsācēju Nikitu Azadu šāda atbilde nav apmierinājusi un viņa nolēmusi rīkot akciju, lai kliedētu ap menstruācijām esošo tabu. 

«Šī diskriminācijas problēma pastāv visā pasaulē un tās pamatā ir doma, ka tas ir kaut kas «netīrs». Tas ir dabisks process,» teikusi Azada. 

Viņas idejas atbalstītājas sociālajos tīklos publicējušas fotogrāfijas ar akcijas mirkļbirku un netīru apakšveļu. «Mēs esam laimīgas, ka katru mēnesi asiņojam, un, ja tas nenotiktu, tad mūsu nebūtu!» - rakstīts pie vienas no publicētajām fotogrāfijām. 

Indijā joprojām pastāv uzskats, ka menstruācijas ir kaut kas «netīrs». Sievietēm šajā laikā ir aizliegts gatavot ēst un ieiet tempļos. 

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu