Deviņi veselīgi produkti - aizbaidīs gripu un pasaudzēs maciņu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ragavas jātaisa vasarā, rati ziemā - saka sena un gudra paruna. To var attiecināt arī uz veselības stiprināšanu, vasarā jāēd vitamīniem bagātie augļi, ogas un dārzeņi, lai stiprinātu organismu.

Tomēr arī ziemā ir iespējams ar veselīgu pārtiku atbaidīt dažādu slimību mikrobus, pie tam veselīgā pārtika nemaksā dārgi, nioteikti dārzeņu veikalā tu iepirksies lētāk, nekā aptiekā, pērkot zāles.

Deviņi lieliski produkti, kuri pasargās no saaukstēšanās:

1. Ķiploks - uzlabo vielmaiņu, attīra elpceļus un bronhus, rosina apetīti, kā arī iznīcina vīrusus. Vislabāk tos ir lietot uzturā, bet vari arī izgatavot ķiploka daiviņu krelles un nēsāt tās, kad esi mājās. Ķiploks neitralizē pat tādus mikrobus, kas kļuvuši nejūtīgi pret medikamentiem.

2. Medus novērš gan saaukstēšanos, gan klepu. Medu pievieno jau nedaudz atdzisušam dzērienam vai pienam. Vēlamā temperatūra būtu līdz 50 grādiem. VAr katru dienu aplēst trīs ēdamkarotes medus.

3. Dzērvenes satur ļoti daudz C vitamīna, kas ir īpaši būtisks imunitātes saglabāšanai. Dzērvenes normalizē vielmaiņu un sirdsdarbību. Medus labi saglabā dzērveņu vērtīgās īpašības, tāpēc vari tās uzglabāt sajauktas ar medu.

4. Smiltsērkšķi palīdzēs stiprināt imunitāti, novērsīs dažādas saaukstēšanās un infekcijas slimības.

5. Sīpols satur vērtīgas ēteriskās eļļas, kas novērš mikroorganismu iedarbību uz mūsu imunitāti. Turklāt sīki sagriezts sīpols, kas sajaukts ar medu, lieliski palīdz pret klepu.

6. Upenes. Arī tajās ir daudz C vitamīna, tāpēc, ja esi saaukstējies, meklē upenes - saldētas, sulu vai ievārījumu.

7. Citrons - vari to pievienot ēdieniem vai vienkārši iegriezt kādu ripiņu zāļu tējā.

8. Alveja stiprina imūnsistēmu, atvieglo saaukstēšanās simptomus un ārstē klepu. Sīki sagrieztu alvejas mīkstumu sajauc ar medu, lietojot pa ēdamkarotei maisījuma dienā.

9. Tavai veselībai par labu nāks arī dažādas zāļu tējas.

  • Pelašķu tēja rosinās ēstgribu, kā arī palīdzēs pret saaukstēšanos un drudzi.
  • Piparmētru tēja gan nomierina, gan uzlabo asinsriti, tāpat tai piemīt pretsāpju iedarbība.
  • Upeņu tēja stiprinās imunitāti, savukārt vīgrieze – uzlabos gremošanu un vielmaiņu.
  • Liepziedu tējai piemīt sviedrējošas un drudzi mazinošas īpašības.
Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu