«Nepilsoņu kongresa» līders Gapoņenko sagatavojis filmu par bērnu tiesību pārkāpumiem (128)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nepilsoņu kongresa līderis Aleksandrs Gapoņenko ir sagatavojis jaunu filmu par bērnu tiesību pārkāpumiem «Juvinālā justīcija», vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Gapoņenko pēdējā laikā ir sācis rūpēties par ģimeniskumu. Viņš savos raidījumos «Radio Pik» un sociālajos tīklos izplata informāciju, ka sociālie dienesti Latvijā un rietumos nepamatoti atņem bērnus vecākiem, izposta ģimenes. Tas esot bizness, ar kura palīdzību bērnu tirgotāji pelna naudu. Arī jaunā filma ir par to.

«Aleksandrs Gapoņenko mūsu dienesta vērtējumā ir uztverams kā viens no pašiem aktīvākajiem Krievijas ietekmes aģentiem, kas darbojas ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski. Pēc mūsu dienesta rīcībā esošās informācijas arī šis kungs ir saņēmis ievērojamas summas no «Ārvalstīs dzīvojošo Krievijas tautiešu un sadarbības fonda». Tā 2015. gadā saņemti 13 000 dokumentālās filmas veidošanai par «Juvenālo justīciju». Konkrēti par šīs bīstamās rietumu juvenālās justīcijas ietekmi uz ārvalstīs dzīvojošiem Krievijas tautiešiem. 2014.gadā Gapoņenko ir saņēmis 12 000 eiro vasaras nometnes organizēšanai jaunajiem līderiem. 2013.gadā ir saņrmti 12 850 eiro mācību filmas sagatavošanai par Latvijas vēsturi 20.gadsimtā. 2012.gadā saņemti 44 000 projektam par pilsoniskās sabiedrības jauno līderu apmācību. Tas apliecina, ka naudas resursi, kas tiek iegūti no Krievijas fondiem ir ļoti ļoti ievērojami,» stāsta Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Eiropas juvenālā justīcija, jeb bērnu tiesību aizsardzība esot pārspīlēta. Tas ir viens no rietumu netikumiem, kuras apkarošanu krievu pasaulē par savu misiju atzīst Krievijas varas elite. Rietumu izpratne par to esot pretrunā ar tradicionālajām vērtībām, ģimeni un tikumību. Šādu virzību Krievijas ideoloģija ieguva pēc Vladimira Putina runas Valdaja diskusiju klubā 2013.gadā.

VLADIMIRS PUTINS
Krievijas Federācijas prezidents (Diskusiju klubs Valdajs 19.09.2013)

«Mēs redzam kā daudzas eiroatlantiskās valstis faktiski ir aizgājušas pa atteikšanās ceļu no savām saknēm, tostarp arī no kristīgajām vērtībām, kas ir rietumu civilizācijas pamats. Tiek noliegtas morāles tradīcijas un jebkura tradicionālā identitāte. Nacionālā, kultūras reliģijas, pat dzimuma. Tiek realizēta politika, liekot vienā līmenī daudzbērnu ģimeni un viendzimuma laulības. Ticību dievam un ticību sātanam. Politkorektuma ekscesi aiziet tik tālu, ka nopietni tiek runāts par partiju reģistrāciju, kuras mērķi ir pedofilijas propaganda.

Šo modeli cenšas agresīvi uzspiest visiem, visai pasaulei. Esmu pārliecināts, ka šis ir taisns ceļš uz degradāciju un primitivizāciju. Dziļai morāles un demogrāfijas krīzei. Un mēs uzskatam par dabisku un pareizu šīs vērtības aizsargāt.»

Uzsvars uz tradicionālajām vērtībām ir ideoloģisks instruments, kā saliedēt nāciju ap Putinu, sasniegt tādu atbalstu sabiedrībā, lai viņš gan savā zemē gan Rietumos varētu iebilst pret vispārpieņemto cilvēktiesību normu attiecināšanu uz Krieviju.

«Idejas par rietumiem, kā morāli degradētiem, netikumiskiem, kā tiem, kas ir aizmirsuši par ģimenes vērtībām bija ļoti parocīgs, jo šādi var viegli kariķēt rietumus, viegli parādīt Eiropu, sašaurināt visu kas notiek Eiropā, uz homoseksuālistu attiecībām,» saka Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors.

Šis virziens ir jāskata kontekstā ar Putina tēzēm, ka pretstatā amerikāņu dominancei, pasaulē ir jābūt vairākiem varas centriem, kas atšķirtos ar savām tradīcijām, vērtībām. Un viens no šiem centriem būtu Maskava un krievu pasaule. Izmantojot tradicionālo vērtību aizstāvību kā ārpolitikas instrumentu, Putina mērķis ir izraisīt šķelšanos rietumu sabiedrībā, panākt, lai vismaz daļa sabiedrības novēršas no liberālajam vērtībām.

«Ja aukstā kara laikā Padomju Savienība meklēja un mēģināja uzrunāt un daļēji tas viņiem arī izdevās, tādus intelektuāļus, kas bija kas kreisi noskaņoti. Kam bija kaut kādas simpātija par sociālisma idejām. Tad tagad Krievija meklē, kā uzrunāt galēji labējos un konservatīvi noskaņotos, un vienkārši kristīgi noskaņotos cilvēkus, konfrontējot viņus ar ES liberāli domājošo daļu,»saka Kudors.

Kariķēt rietumus un slavēt pašu garīgumu un tikumību sāka Krievijas televīzijas. Tās ignorē faktus, ka Krievijā ir lielākais šķirto ģimeņu, abortu, pašnāvību un slepkavību skaits Eiropā. Arī pats Putins ir šķīries un Lieldienās baznīcu apmeklē nevis ar savu ģimeni, bet, piemēram, premjeru Medvedevu un viņa sievu.

Šāds Krievijas ideoloģijas un propagandas virziens atbalsojās arī Latvijā. Kopš 2013.gada par ģimeniskumu un bērnu tikumību sāka rūpēties arī nacionālboļševiki un Kremļa finansēti nepilsoņu tiesību aizstāvji. Temats ir ļoti ērts – visus, kas iebilst, var vainot netikumībā.

Nacionālboļševiks Vladimirs Lindermans aktīvi iesaistījās 2013.gadā dibinātās organizācijas «Sargāsim mūsu bērnus!» parakstu vākšanā referendumam, lai aizliegtu skolās popularizēt un reklamēt seksu. Mērķis apšaubāms, jo Latvijā reklamēt seksu nepilngadīgajiem jau ir aizliegts. Nepilsoņu kongresa līderis Gapoņenko ir pievērsies jautājumiem par bērnu izņemšanu no nelabvēlīgām ģimenēm un adopcijas jautājumiem. Par šiem tematiem runā arī organizācijas «Dzimta» un «Mūsu bērni». Šo organizāciju aktīvistes apmeklē Gapoņenko pasākumus, arī viņš piedalījās «Mūsu bērni» organizētajā gājienā par ģimenes aizsardzību.

Biedrību «Dzimta» vada Jeļena Korņetova. Viņa sludina, ka rietumu organizācijas ir ieinteresētas izpostīt ģimenes, veicināt homoseksuālismu, lai novērstu pasaules pārapdzīvotību.

Savās lekcijās Jaunās paaudzes draudzēs «Dzimta» stāsta, piemēram, ka Sociālie dienesti bērnus pārdodot gejiem un pedofiliem. Pētījumu par šiem mītiem un to izcelsmi ir veikusi pētnieciskās žurnālistikas organizācija «ReBaltica».

«Šobrīd es esmu izkristalizējusi divus tādus galvenos mītus, kur ļoti izteikti parādās saknes no Krievijas. Viens ir par to, ka Norvēģi ir pedofili un ka viņu bērnu ministre ir atzinusi, ka viņiem incests ir sociāla tradīcija. Otrs mīts ir par to, ka Pasaules veselības organizācijas vadlīnijas par to kā būtu seksuāli jāaudzina bērni un jāizglīto, ka viņi māca, ka bērnam jau no zīdaiņa vecuma jāiemāca un jāizstāsta, kas ir masturbēšana. Un tās ir pilnīgas muļķības,»norāda «Re:Baltica redaktore» Inga Spriņģe..

Mītus savādās organizācijas izplata galvenokārt krievvalodīgo vidē, tomēr līdzīgi domājošus atrod arī starp latviešu tradicionālo vērtību piekritējiem. Ietekmīga kristīgo vērtību lobētāja ir asociācija «Ģimene». Tā aktīvi lobēja tikumīgos Izglītības likuma grozījumus. Asociācijas valdes priekšsēdētāja Ilona Bremze atzīst, ka «Ģimenes» mērķi sakrīt ar «Dzimtas» un «Mūsu bērnu mērķiem». To izplatīto demagoģiju viņa sauc par pārspīlējumiem. Iedziļinājusies, kas ir viņas sabiedrotie, viņa neesot.

Asociācijas «Ģimene», «Dzimta» un «Mūsu bērni» pūliņi šovasar vainagojās ar uzvaru. Saeima nobalsoja par grozījumiem Izglītības likumā. Tagad skolēni jāaudzina tikumiski, uzsverot laulības un ģimenes vērtību. Skolu uzdevums ir pasargāt skolēnus no netikumīgas informācijas. Bažas jau izteikuši pedagogi. Ar šiem grozījumiem tiek ierobežota pedagoga brīvība un radošums. Viņi baidās no cenzūras. Daļa skolotāju to uztver kā neuzticības izteikšanu.

Likuma grozījumus virzīja partijas Saskaņa Saeimas frakcijas deputāte Jūlija Stepaņenko. Krievijas ietekmi viņa noliedz. Uzmanību uz nepilnībām likumā vērsuši vecāki. Kas tie par cilvēkiem viņa neatklāj. «Re Baltica» izpētījusi, ka Stepaņenko vairākkārt piedalījusies organizācijas «Mūsu bērni» pasākumos.

Par nobalsoja arī Nacionālā apvienība, kaut arī Saskaņa ir viņu ideoloģiskais pretinieks. Nacionāļi neuzskata, ka kopīgs balsojums būtu kaut kas kritizējams vai nepareizs.

Pieņemtie grozījumi izglītības likumā vēl nav beigas diskusijai par to, kā jāsaprot tikumība un ģimeniskums. Šobrīd Izglītības satura centrs izstrādā vadlīnijas. Šajā dokumentā arī parādīsies tas, ko skolotāji drīkstēs mācīt skolēniem un ko nē. Vadlīniju izstrādē piedalās sabiedriskās organizācijas. Arī Dzimta un Mūsu bērni.

Izglītības likuma grozījumu aizstāvji publiski mīl runāt par tādām vērtībām kā cieņa pret vecākiem, darba tikums un patriotisms. Taču par šīm vērtībām strīda nemaz nav. Grozījumu patiesais mērķis ir ietekmēt dzimumaudzināšanu.

Komentāri (128)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu