VL-TB/LNNK mērķis - strādāt valdībā, bet ne par katru cenu, paziņo Mūrniece (61)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) mērķis ir strādāt valdībā, bet ne par katru cenu, uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Mūrniece nacionālās apvienības kongresā pauda viedokli, ka šī cena nevar būt sabiedrības uzticības kritums gadījumā, ja valdību vadītu cilvēks ar apšaubāmu reputāciju. Šī cena ir neskaidri lēmumi un intrigas, akcentēja politiķe.

VL-TB/LNNK nestrādās valdībā, kas veidota sabiedrībā nepopulāras personas varaskāres apmierināšanai, uzsvērts apvienības tviterkontā.

VL-TB/LNNK mērķis ir stabila un droša valsts, nevis amati par katru cenu, klāstīja Mūrniece.

Viņa sacīja, ka uz ātru jaunu valdības izveidošanu diez vai var cerēt, kaut arī tas būtu Latvijas interesēs.

Pēc politiķes domām, VL-TB/LNNK apliecināja, ka var konstruktīvi strādāt valdībā, aizstāvot savas vērtības.

Jaunajai valdībai jābūt lemtspējīgai komandai, kas bauda sabiedrības uzticību un spēj pastāvēt par vērtībām, akcentēja Mūrniece. Viņa arī uzsvēra, ka šajā laikā skaidru vērtību nozīme pieaug.

Taujāta, vai VL-TB/LNNK būtu gatava strādāt arī opozīcijā, Mūrniece pauda, ka neizslēdz nevienu iespēju, tomēr vēlētos strādāt koalīcijā.

Viņa arī uzskata, ka pašreizējās koalīcijas modelis būtu jāsaglabā.

Mūrniece nekomentēja potenciālos Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidātus, uzsverot, ka partija par to vēl nav diskutējusi. Turklāt «Vienotībai» joprojām ir iespēja izvirzīt savu kandidātu, pauda politiķe, piebilstot, ka VL-TB/LNNK jau iepriekš lēmusi neatbalstīt «Vienotības» līderi Solvitu Āboltiņu kā premjera kandidātu.

Politiķe uzskata, ka vēl ir pāragri runāt, vai nacionālā apvienība varētu izvirzīt savu premjera amata kandidātu, jo vispirms nosaukt savu kandidatūru var «Vienotība». Ja «Vienotībai» neizdosies vienoties par vienu kandidātu, tad iniciatīvu varētu uzņemties ZZS, skaidroja Mūrniece.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK šodien pulcējusies kongresā, lai diskutētu par partijas darbu pašvaldībās un Saeimā, kā arī par politiskajām aktualitātēm. Kongresā arī plānots pārvēlēt partijas izpildinstitūcijas.

Kongress notiek pēc valdības demisijas, jo premjerministre Laimdota Straujuma (V) 7.decembrī paziņoja par atkāpšanos no amata.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu