Par Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājiem pārvēlē Dzintaru un Bērziņu (32)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās apvienības (NA) kongresā Bauskā sestdien par apvienības līdzpriekšsēdētājiem tika pārvēlēti Raivis Dzintars un Gaidis Bērziņš, aģentūra BNS uzzināja kongresā.

Partijas valdē tika ievēlēti eiroparlamentārietis Roberts Zīle, kurš saņēma vislielāko balsu skaitu, kultūras ministre Dace Melbārde, tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks, Ogres vicemērs Egils Helmanis, partijas ģenerālsekretārs Raivis Zeltītis, kā arī Rīgas domes deputāte Ieva Holma.

Partijas valdē darbosies arī vairāki NA Saeimas frakcijas deputāti - spīkere Ināra Mūrniece, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Inese Laizāne, deputāti Edvīns Šnore, Rihards Kols, Jānis Dombrava un Imants Parādnieks.

Partijas jaunatnes organizāciju valdē pārstāvēs Ginta Vilcāne.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) sestdien, uzstājoties partijas kongresā, uzsvēra, ka NA mērķis ir strādāt valdībā, bet ne par katru cenu. Viņa teica, ka šī cena nevar būt sabiedrības uzticība, neskaidri lēmumi un intrigas. "NA mērķis ir droša un stabila valsts. Nevis vara un amati par katru cenu un pēc tam kaut vai plūdi," izteicās spīkere, paužot skepsi, ka jauno valdību neizdosies izveidot ātri.

Aģentūra BNS vēstīja, ka NA sestdien pulcējās kongresā Bauskas Kultūras centrā. Koalīcijā esošās NA kongress notiek pēc Laimdotas Straujumas ("Vienotība") paziņojuma par demisiju un šobrīd notiek sarunas par jaunās valdības izveidi.

Šobrīd valdības veidošanu ir uzņēmusies "Vienotība" kā lielākā koalīcijas Saeimas frakcija. "Vienotības" vienīgā premjerministra kandidāte ir Solvita Āboltiņa. NA paziņojusi, ka neatbalstīs Āboltiņas kandidatūru. Savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) paziņoja, ka nepiedalīsies koalīcijā, kurā nebūs NA. Tāpat daļa "Vienotības" deputātu vēlas, lai NA ietilptu esošajā koalīcijā, to nepaplašinot.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu