Straujuma kritizē «Vienotības» vadību par nespēju strādāt komandā (81)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) kritiski vērtē «Vienotības» vadību par nespēju strādāt komandā.

Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» Straujuma teica, ka nedrīkst atgrūst citādi domājošos partijas biedrus. Tas, ka viņi domā citādāk nenozīmē, ka viņi vairs nav «Vienotībā».

«Ja komandai neveicas un tās kapteinis aiziet tribīnēs un saka - tu esi sliktais, tu esi sliktais. Vai tāda komanda var uzvarēt,» jautāja Straujuma.

Kā atzina Ministru prezidente, nav noslēpums, ka ir Saeimas «Vienotības» frakcijas biedri, kuri nav gatavi balsot par Solvitu Āboltiņu kā Ministru prezidenta amata kandidāti, vai arī ir gatavi balsot ar atsevišķiem nosacījumiem.

Tas vai «Vienotība» veidos valdību ir frakcijas un valdes, nevis vienas politiķes Āboltiņas rokās. Ja Āboltiņa nepiekrīt, ka no «Vienotības» tiek izvirzīts kāds cits premjera amata kandidāts, tad visa frakcija nevar nobalsot par viņu, teica Straujuma.

Viņa gan uzsvēra, ka partija nav zaudējusi iespēju veidot vadību. Esot gan apsveicama Zaļo un zemnieku savienības gatavība izvirzīt savu kandidātu. Ja cita partija veidos valdību, tad «Vienotība» strādās koalīcijā, bet tas neesot pozitīvs virziens. Esot bēdīgi, ka partija, kas ieguva lielu vēlētāju balsu skaitu, nevar noturēt valdību visus četrus gadus, teica politiķe.

Straujuma uzsvēra, ka partijai jādomā par «Vienotību» kā komandu. Partija nedrīkst atgrūst tos cilvēkus, kuri domā citādi. «Vienotība» esot proeiropeiska partija un cilvēkiem šādas nišas partija ir vajadzīga. Tādēļ ir jāmeklē kā visiem kopā iet uz priekšu, bet tā vietā notiek atsevišķu biedru atgrūšana, teica Straujuma.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas partija «Vienotība» šodien valdes un frakcijas sēdē diskutēs par jaunās valdības izveidi.

Partijas valdes sēde paredzēta «Vienotības» birojā plkst.16, bet plkst.16.30 notiks valdes un frakcijas kopsēde.

Partijas līdere Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA sacīja - nepieciešams saprast, ar cik balsīm no «Vienotības» var rēķināties koalīcija jaunajā valdībā. Ir būtiski zināt, cik ir cilvēku, kas gatavi strādāt kā komanda, norādīja politiķe. Šo jautājumu šodien plānots pārrunāt partijas sanāksmēs.

Pašlaik «Vienotība» vēl nav izvirzījusi savu Ministru prezidenta amata kandidātu, uzsverot, ka vispirms nepieciešama diskusija par jaunās valdības darāmajiem darbiem. Iespējams, premjera amata kandidāts varētu tikt izvirzīts šodien, tomēr, visticamāk, tas vēl netiks izdarīts.

Kaut arī oficiāli šis politiskais spēks atturas saukt iespējamos premjera amata kandidātus, daudzi par tādu uzskata partijas līderi Āboltiņu.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu