Ukraina aizliegs tirdzniecību ar Krimu (366)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Ukraina ar nākamo mēnesi gatavojas aizliegt tirdzniecību ar Krievijas anektēto Krimas pussalu, trešdien paziņojis premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

Ukraiņi turpmāk vairs nevarēs piegādāt preces vai sniegt pakalpojumus Krimai, izņemot personiskas mantas, pārtiku un humāno palīdzību, valdības sēdē paziņoja Jaceņuks.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā 30 dienu laikā.

Premjers arī paziņoja, ka valdība gatavojas apstiprināt sadarbības plānu ar NATO nākamajam gadam, bruģējot ceļu pretī dalībai šajā organizācijā.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 8000 cilvēku, liecina ANO dati.

Krievija pagājušajā mēnesī paziņoja, ka, sākot ar nākamo gadu, aizliegs pārtikas produktu importu, jo Ukraina nolēmusi neatteikties no brīvās tirdzniecības līguma ar Eiropas Savienību (ES).

Komentāri (366)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu