Belēvičs gatavs pieņemt nepopulārus lēmumus (80)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Esošais veselības ministrs Guntis Belēvičs ir gatavs ieņemt ministra amatu arī nākamajā valdībā un ir apņēmies pieņemt arī nepopulārus lēmumus.

Belēvičs intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma», runājot par veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanu, teica, ka nozares budžets ir aptuveni 800 miljoni eiro un būtu maldīgi domāt, ka 2% vai 3% no sociālajām iemaksām šai sistēmai būtu pietiekami, lai tā funkcionētu.

Ministrs skaidroja - ja valsts nodrošina noteiktu pakalpojumu grozu, tad daudz ko citu, ko valsts pašlaik apmaksā, iedzīvotājiem nāktos segt pašiem, tāpēc nepieciešams rast risinājumu, kur ņemt papildu finansējumu.

Belēvičs apliecināja, ka ir gatavs pieņemt nepopulārus lēmums, taču akcentēja, ka dažādas reformas, tostarp arī veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanu nepieciešams plaši izdiskutēt sabiedrībā un nozarē.

Runājot par dažādām problēmām, kas pašlaik skar veselības nozari, Belēvičs arī minēja to, ka rindas uz dažādiem pakalpojumiem rodas arī tāpēc, ka trūkst speciālistu, tāpēc arī tas ir viens no jautājumiem, ko nepieciešams risināt.

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu