Izveidots Raimonda Paula skaņdarbu elektroniskais katalogs (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nacionālā teātra Baltajā zālē 8.janvārī tiks prezentēts komponista Raimonda Paula jubilejai veltītais elektroniskais skaņdarbu katalogs, informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

Katalogā apkopoti 2200 nosaukumi, taču saraksts, visticamāk, tiks papildināts, jo darbs turpināsies arī pēc komponista jubilejas. Mājaslapā «www.raimondspauls.lv» skaņdarbus būs iespējams meklēt pēc nosaukuma, izpildītāja, sacerēšanas (publicēšanas) gada, teksta autora un žanra. Daļai kino un teātra mūzikas darbu reģistrēts arī atsevišķu fragmentu saraksts.

Grīnfelde norādīja, ka Paula darbu kataloga izveide līdz šim bija grūti paveicams uzdevums. To galvenokārt sarežģī apstāklis, ka nereti vienu un to pašu melodiju komponists lietojis vairākkārt – ar latviešu un krievu tekstu, arī kā instrumentālu skaņdarbu, turklāt ne visi Paula skaņdarbi ir ieskaņoti un izdoti. Daudzas partitūras ir atrodamas vien rokrakstos un meklējamas Latvijas Radio arhīvā, teātros, pie atsevišķiem izpildītājiem vai paša komponista mājas bibliotēkā. Grīnfelde atzīmēja, ka šo kataloga versiju nevar uzskatīt par absolūti pilnīgu, tomēr ir sasniegts galvenais - apzināti un reģistrēti Paula skaņdarbi, kas ir ieskaņoti un izdoti un kuru notis ir publiski pieejamas interesentiem.

«Mikrofona ierakstu» valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve norādīja, ka elektroniskā vietne ir kā komponista «Dainu skapis», ko arī turpmāk plānots papildināt ar aktuālajiem ierakstiem un notīm, lai to darītu pieejamu visiem.»«Mikrofona ierakstu» paspārnē iznākuši 67 albumi un izlases, kā arī pieci DVD ar maestro koncertu un citiem videoierakstiem. Tomēr maestro darbu klāsts ir daudz plašāks par mūsu izdoto. Līdz šim nekur nebija iespējams atrast Paula darba apkopojumu, kas ļautu apzināt mūsu nacionālo bagātību - maestro daiļradi kopumā,» stāstīja Mīlgrāve

Katalogs tapis sadarbojoties Kultūras ministrijai, ierakstu kompānijai «Mikrofona ieraksti» un uzņēmumam «Izdevniecība MicRec». Skaņdarbu kataloga atklāšanas pasākumā, kas norisināsies plkst.14.30, kopā ar Paulu piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), «Mikrofona ieraksti» valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve,«Izdevniecība MicRec» valdes priekšsēdētājs Guntars Račs un mūzikas žurnāliste Daiga Mazvērsīte.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu