Agešins: No jaunās valdības nekas labs nav gaidāms (64)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No jaunās valdības nekas labs nav gaidāms, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Saeimas lielākās opozīcijas partijas «Saskaņa» deputāts Valērijs Agešins.

Viņš pauda, ka «valdības veidošanas sistēma ir sapuvusi» un ir neiespējami pateikt, kuram no iespējamajiem premjera amata kandidātiem - Mārim Kučinskim (ZZS) vai Kārlim Šadurskim («Vienotība») - priekšroku dos Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

«Šobrīd abi kandidāti demonstrē muskuļus un netaisās atkāpties, jo atkāpšanās būtu vājuma pazīme, kas nepatīk vēlētājiem,» sacīja opozīcijas politiķis.

Agešins norādīja, ka «Saskaņa» būtu gatava strādāt valdībā kopā ar jebkuru no pašreiz Saeimā pārstāvētajām partijām, izņemot Nacionālo apvienību. Vienlaikus viņš skeptiski vērtēja iespēju, ka «Saskaņa» varētu strādāt jaunajā valdībā.

Tāpat Agešins par maz ticamu nodēvēja iespēju, ka 12.Saeima varētu tikt atlaista, jo prezidents «ir devis priekšroku esošajām trīs koalīcijas partijām».

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents trešdien pie sevis uz sarunu aicinājis iespējamos Ministru prezidenta amata kandidātus Māri Kučinski (Zaļo un zemnieku savienība) un Kārli Šadurski («Vienotība»).

Abas personas uz sarunu aicinātas, lai pārrunātu viņu redzējumu par jaunās valdības darba prioritātēm un veicamajiem darbiem, kā arī iespējas izveidot stabilu un rīcībspējīgu valdību.

Paredzēts, ka tikšanās ar Kučinski prezidentam sāksies plkst.9, bet ar Šadurski - plkst.10.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu