Nākamnedēļ paziņos «Lielās mūzikas balvas 2015» nominantus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nākamnedēļ, 27.janvārī, tiks paziņoti «Lielās mūzikas balvas 2015» pretendenti, informēja «Latvijas koncertu» pārstāve Rinta Bružēvica.

«Lielās mūzikas balvas» pasniegšanas ceremonija notiks 1.martā plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā. Nominanti tiks paziņoti preses konferencē 27.janvārī plkst.11 Kultūras ministrijas (KM) konferenču zālē. Preses konferencē piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), «Latvijas koncertu» valdes loceklis Guntars Ķirsis, kā arī Latvijas Radio 3 «Klasika» producente Inga Saksone.

Preses konferencē tiks paziņoti «Lielās mūzikas balvas 2015» nominanti vairākās kategorijās - par mūža ieguldījumu, par Latvijas akadēmiskās mūzikas popularizēšanu pasaulē, par izcilu interpretāciju, par izcilu sniegumu, gada jaundarbu, gada uzvedumu, gada koncertu un par izcilu darbu ansamblī, kā arī nominēts tiks gada jaunais mākslinieks. Arī šajā gadā tiks pasniegta «Hennessy» speciālā balva.

«Lielā mūzikas balva» ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā, un šogad pasākums notiks 22.reizi. 1993.gadā KM pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas pieņēma lēmumu ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē godināt ar speciālu balvu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu