Dienvidkoreja: Phenjanas kodolprogramma paātrinās Ziemeļkorejas sabrukšanu (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas prezidente Paka Gunhje otrdien paudusi pārliecību, ka Phenjanas kodolprogramma nestiprinās Ziemeļkorejas režīmu, bet «tikai paātrinās tā sabrukšanu», ziņo mediji.

Paka uzrunā parlamentam solīja stingri vērsties pret Ziemeļkoreju par tās provokatīvo kodolizmēģinājumu un raķetes palaišanu.

«Mums būtu jāmobilizē visi iespējamie līdzekļi,» lai atrisinātu Ziemeļkorejas kodoljautājumu, uzsvēra Paka.

Phenjana janvārī šokēja pasauli un izpelnījās starptautisku nosodījumu, kad tā paziņoja, ka ir veiksmīgi izmēģinājusi ūdeņraža bumbu.

Savukārt 7.februārī Ziemeļkoreja palaida nesējraķeti ar satelītu, bet Rietumvalstis uzskata šo startu par aizsegu ballistiskas raķetes izmēģinājumam, kurus Ziemeļkorejai aizliedz veikt ANO Drošības padomes rezolūcijas.

Spriedze Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas starpā vēl vairāk pieauga pagājušajā nedēļā, kad tika slēgts abu valstu kopīgais Kesonas rūpnieciskais komplekss.

ANO apsver jaunu sankciju piemērošanu Ziemeļkorejai par kodolizmēģinājumu un raķetes palaišanu, bet Japāna un ASV jau paplašinājušas sankcijas.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu