Rinkēvičs aicina nevainot ES visās pasaules problēmās (98)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Apgalvojumi, ka pie visa sliktā, kas noticis, jāvaino Eiropas Savienība (ES), ir absolūtas muļķības, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs skaidroja, ka, piemēram, Arābu pavasari neviens neiniciēja. Tā 2011.gadā bija absolūti skaidra gan Ziemeļāfrikas, gan daudzu Tuvo Austrumu valstu sabiedrības reakcija uz pārvaldes modeļiem un nespēju tos īstenot.

«Tas, ka ES nekad mūsu vērtību sistēmā neies palīgā diktatoriem apspiest demonstrācijas, manifestācijas, kā arī protestus, jo tas ir pretrunā ar Eiropas fundamentālajām pamatvērtībām, tas gan ir fakts,» sacīja politiķis.

«Taču tas, ka ik pa brīdim tiešām savā ziņā dzirdam šīs muļķības, ka pie visa vainojami Rietumi, vainīga Eiropa, vainīgas ASV, tas, protams, ir tāds labs propagandas materiāls,» piebilda Rinkēvičs.

Viņš gan atzina, ka ir pilnīgi skaidrs - ES ar tai pieejamiem līdzekļiem vēl ir daudz jādara, lai normalizētu situāciju Sīrijā un Lībijā, kā arī atbalstītu Tuvo Austrumu miera procesu, savukārt austrumos - visu, kas saistīts ar Ukrainas problemātiku, ar Austrumu partnerību, ar situāciju Moldovā.

«Tas viss, protams, rada zināmas bažas, un tas ir arī zināms izaicinājums,» sprieda ministrs.

Šī iemesla dēļ, uzskata Rinkēvičs, ES diplomātijai jābūt visur. «Tai ir jābūt aktīvai visur, tai ir jābūt arī nepieciešamajiem resursiem, bet bieži vien rezultāti, kurus vēlamies, nav tik ātri gūstami,» viņš norādīja.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu