Belēvičam ir pārliecība, ka izdosies atrisināt pašu būtiskāko (132)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uzskata, ka tas, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola arī ir no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), dod pārliecību, ka veselības nozarei valdība varētu piešķirt vairāk naudas..

«Bija laiks, kad finanšu ministrs bija no «Vienotības». Nu ir pienācis laiks, ka finanšu ministrs ir no mana politiskā spēka, kas dod pārliecību, ka izdosies atrisināt arī pašu būtiskāko - būtisku lielāka finansējuma piesaisti,» trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja ministrs.

Viņš pauda, ka «ir vairāki viedokļi par darāmo veselības jomā».

«Ļoti daudziem šobrīd ir labi - tiem, kuriem ir bizness šajā jomā. Viņi ir tajā viedoklī, ka tikai vajadzētu prasīt vairāk naudas, bet neko nevajadzētu sakārtot. Es tā nedomāju, es redzu, ka tā nedomā arī premjers un finanšu ministre,» teica Belēvičs.

Finanšu ministrijā izveidota valsts sekretāru darba grupa, kura kopā ar ekspertiem izvērtēs Veselības ministrijas budžetu. «Iespējams, darba grupa vēl arī norādīs uz jaunām, vēl aizvien nesakārtotām jomām,» pieļāva ministrs.

Belēvičs atklāja, ka pats vienu reizi izmantojis valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, esot ministra amatā.

«Es esmu nevis farmācijas nozares vai ārstu ministrs, visupirms es esmu pacientu ministrs,» viņš uzsvēra.

Komentāri (132)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu