Tribekas kinofestivāla programmā rekordliels skaits sieviešu uzņemtu filmu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tribekas kinofestivālā šogad būs rekordliels skaits režisoru sieviešu uzņemtu filmu, paziņojuši pasākuma rīkotāji.

Ņujorkas festivāla rīkotāji trešdien atklāja 55 programmā iekļauto filmu nosaukumus. Vairāk nekā trešdaļu no tām uzņēmušas sievietes, tai skaitā režisores Sofija Takala un Ingrīda Jungermane.

Tribekas kinofestivālā tiks izrādīta satīriskā animācijas filma «Nerdland» un kinolente «Equals» ar amerikāņu aktrisi Kristenu Stjuarti galvenajā lomā.

Trešdien tika nosauktas filmas, kas piedalās četros kinofestivāla programmas segmentos. Pasākuma laikā tiks izrādīta 101 filma, no kurām gandrīz puse vēl nav zināma.

Tribekas festivālā tiek pasniegta īpaša balva sieviešu dzimuma režisorēm, kas nosaukta mūžībā aizgājušās amerikāņu žurnālistes, režisores un scenāristes Noras Efronas vārdā.

12 dienas ilgajā festivālā tiks izrādītas kinolentes no 32 valstīm. 77 filmas tur piedzīvos pasaules pirmizrādi.

«Mēs ļoti lepojamies ar šī gada filmām. Mūs iedvesmo tas, ka jaunas balsis paceļas pāri tradīcijām un riskē, attēlojot stāstus savā veidā,» norāda festivāla direktore Dženna Teranova. «Mēs ar prieku parādīsim skatītājiem, ka neatkarīgo dokumentālo un spēlfilmu pasaule zeļ un plaukst.»

Tribekas festivālā tiks izrādīta Jungermanes pirmā pilnmetrāžas filma «Women Who Kill» - satīrisks darbs par mūsdienu romantiskajām filmām, kurā viņa tēlos vienu no divām galvenajām lomām.

Takalas kinolente «Always Shine» ir psiholoģiska drāma par divu aktrišu draudzību, slavu un sievišķību.

Festivālā tiks izrādīta arī Debas Šovalas un Karolīnas Vaclavjakas filma «AWOL» par divu jaunu sieviešu iemīlēšanos.

Dokumentālo filmu programmā iekļauta Dženijas Geigas kinolente «All This Panic» par jaunu cilvēku likteņiem Ņujorkā, kā arī filma «Time Illmatic» par hiphopa mūziķa «Nas» 1994.gada albuma tapšanu.

Pārējo programmā iekļauto filmu nosaukumi tiks izziņoti 8.martā.

Tribekas filmu festivāls norisināsies no 13. līdz 24.aprīlim.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu