Ziemeļkoreja militārajās mācībās trenējas uzbrukt Seulai (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkoreja sākusi jūras spēku mācības, kurās tiek izmantots Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas makets. Par to vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Yonhap» ar atsauci uz avotiem valdībā. 

Treniņos Ziemeļkorejas karavīri fokusējas uz to, lai iznīcinātu galvenos «atslēgas objektus» Seulā, un tā ir daļa no operācijas, kuru Ziemeļkoreja dēvē par «Seulas atbrīvošanu no okupācijas».

Sestdien Phenjana draudēja uzbrukt Seulai pēc tam, kad Dienvidkoreja un ASV veica kopējas mācības zemūdenēs netālu no Dienvidkorejas krasta pilsētas Phohanas. Iepriekš Ziemeļkoreja draudēja ASV un Dienvidkorejai ar preventīvu kodoltriecienu, lai «atjaunotu taisnīgumu».

Totalitārā valsts Dienvidkorejas un ASV kopīgās mācības sauc par «klajiem kodolkara treniņiem», kas apdraud valsts neatkarību, tieši tādēļ Ziemeļkoreja draud uzbrukt pat mazāko militāro aktivitāšu gadījumā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu