Ārlietu ministrs: Cīņa ar terorismu būs ilga (173)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Cīņa ar terorismu pasaulē būs ilga, prognozē Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

«Nav jautājuma, vai būs vēl kāds terorakts. Jautājums ir, kad tas būs. Diemžēl, tā tas ir,» LTV raidījumā «Rīta panorāma» norādīja ministrs.

«Mēs esam karā. Citādi to nosaukt nevar,» komentējot pasaules cīņu ar teroristisko grupējumu «Islāma valsts», uzsvēra ministrs.

«Mums ar to [terorismu] ir jātiek galā. Nav citu variantu,» viņš piebilda.

Rinkēvičs arī pauda viedokli, ka būtiskākais cīņā ar terorismu galvenais esot izlūkošana un informācija, kas palīdz novērts teroraktus.

Tāpat ministrs uzskata, ka iestādēm vajag piešķirt lielākus resursus to centienos novērst teroraktus.

Rinkēvičs arī apstiprināja, ka terorisma draudu līmenis Latvijā šobrīd ir zems.

Viņš arī uzsvēra, ka šobrīd nav informācijas par to, ka otrdienas teroraktos Briselē būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

Visi teroraktos nogalinātie cilvēki vēl nav identificēti, tāpat nav noskaidrotas visu slimnīcā nogādāto teroraktu upuru personības

Ministrs paziņoja, ka sociālos tīklos izskanējusi informācija, ka viens Latvijas valstspiederīgais Briseles uzbrukumos gājis bojā, tomēr Ārlietu ministrija šo informāciju nevar apstiprināt.

Komentāri (173)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu