Eksperts: Pieļāvumi par miljardus vērtu darījumu veikšanu Putina interesēs neatstās ietekmi uz viņa tēlu (71)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ofšoru dokumentu, kas liecina par miljardos mērāmu summu iespējamu aizplūšanu Krievijas prezidenta Vladimira Putina virzienā, nopludināšana neatstās ietekmi uz Putina tēlu Krievijas sabiedrībā, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Austrumu politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors.

Kudors pauda šaubas, vai notikušais spēs mainīt Putina tēlu Krievijas sabiedrībā, jo tie, kuri Krievijā ir neatkarīgi domājoši, jau iepriekš pieļāva, ka Putins personiski gūst kādu ekonomisko labumu no savas varas pozīcijas. «Šaubos, ka Krievijas iedzīvotāju vairākums vispār uzskata, ka valdniekam nedrīkst būt kaut kādi koruptīvi ienākumi, tādēļ pieļaut, ka viņa tēls principiāli mainīsies, īsti nevar,» teica eksperts.

Kā ziņots, no Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm.

Nopludinātie dokumenti liecina par slepeniem ofšoru darījumiem, kurus veikuši Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgi, pasaules politiskie līderi un slavenības.

Viena no augstākajām Krievijas korupcijas apkarošanas amatpersonām pirmdien nosodīja Rietumu mediju «uzbrukumus», šādi reaģējot uz ziņām, ka vairāki prezidenta Putina tuvākā loka cilvēki izmantojuši slepenus ofšoru darījumus, lai slēptu miljardiem dolāru. Pats Putins Panamā bāzētā juridiskā biroja «Mossack Fonseca» dokumentos nav minēts, un slepenie darījumi, pēc visa spriežot, nav nelegāli.

Taujāts par Krievijas oficiālo reakciju, kurā pieļauta iespēja, ka vairāki Rietumu mediji tikai nomelno Putinu ar nepatiesām apsūdzībām, Kudors vērsa uzmanību, ka Krievija uz dažāda veida tiesiskuma un cilvēktiesību problēmām parasti reaģē ar skaidrojumu par sazvērestības teorijām. «Šoreiz jau nebūs izņēmums,» piebilda Kudors.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu