Dzirdēti dažādi nostāsti par mūsdienu produktu īpašajām spējām uzglabāties un nebojāties ilgstoši. Slavas pilni dziedājumi pienam (pašmāju ražojums), kurš ledusskapī atvērts var glabāties pat 3 mēnešus, nezaudējot kvalitāti un īpaši izturīgiem tomātiem, kuri mājas eksperimentā nesabojājas teju vai pusgadu vai apelsīni istabā lieliski saglabājas no marta sākuma līdz Jāņiem. Viss iespējams.
Cik ilgi ledusskapī drīkst uzglabāt pārtikas produktus (25)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Garšvielas un piedevas
- Bārbekjū mērce: 4 mēneši
- Humus: 1 nedēļa
- Kečups: 6 mēneši
- Kļavu sīrups: nenoteikts laiks
- Majonēze: 2-3 mēneši
- Sinepes: 1 gads
Piena produkti
- Brie siers, pārdots iesaiņojumā: 1 nedēļa
- Čedaras siers, sasmalcināti vai šķēlēs, komerciāli iepakots: 5-7 dienas
- Olas: 3-5 nedēļas
- Piens: 1 nedēļa
- Mozzarella siers: 2 nedēļas
- Parmas siers rīvēts, pirkts iesaiņojumā: 3 mēnešus
- Jogurts: 7-10 dienas
Augļi un dārzeņi
- Āboli: 3-4 nedēļas
- Avokado, sagriezti: 2-3 dienas (Lai izvairītos no brūnēšanas, mīkstumam uzspiež dažus pilienus citrona vai laima un cieši ietin pārtikas plēvē).
- Mellenes: 1-2 nedēļas
- Brokoļi: 3-5 dienas
- Burkāni: 2-3 nedēļas
- Selerijas: 1-2 nedēļas
- Vīnogas: 5-7 dienas
- Salāti, iepriekš mazgāti vai salāti mix iesaiņojumā: 3-5 dienas
- Persiki: 3-5 dienas
- Avenes un zemenes: 2-3 dienas
Gaļa un tās izstrādājumi
- Bekons: 1 nedēļa
- Liellopu, jēra, cūkas un teļa gaļa: 3-5 dienas
- Liellopu vai tītara gaļa vārīta vai citādi sagatavota: 3-4 dienas
- Liellopu vai tītara gaļa, neapstrādāta: 1-2 dienas
- Uzgriežamā sviestmaižu gaļa un šķiņķis: 3-5 dienas
- Putni, vārīti vai citādi pagatavoti: 3-4 dienas
- Putni, neapstrādāti: 1-2 dienas
Jūras veltes
- Lasis, garneles un tuncis apstrādāti: 3-4 dienas
- Lasis, garneles un tuncis svaigi, nepārstrādāti: 1-2 dienas
- Suši: 1 diena