Cik ilgi ledusskapī drīkst uzglabāt pārtikas produktus (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PMillera4, CC BY-NC-ND 2.0

Dzirdēti dažādi nostāsti par mūsdienu produktu īpašajām spējām uzglabāties un nebojāties ilgstoši. Slavas pilni dziedājumi pienam (pašmāju ražojums), kurš ledusskapī atvērts var glabāties pat 3 mēnešus, nezaudējot kvalitāti un īpaši izturīgiem tomātiem, kuri mājas eksperimentā nesabojājas teju vai pusgadu vai apelsīni istabā lieliski saglabājas no marta sākuma līdz Jāņiem. Viss iespējams.

 

Garšvielas un piedevas

  • Bārbekjū mērce: 4 mēneši
  • Humus: 1 nedēļa
  • Kečups: 6 mēneši
  • Kļavu sīrups: nenoteikts laiks
  • Majonēze: 2-3 mēneši
  • Sinepes: 1 gads
 

Piena produkti

  • Brie siers, pārdots iesaiņojumā: 1 nedēļa
  • Čedaras siers, sasmalcināti vai šķēlēs, komerciāli iepakots: 5-7 dienas
  • Olas: 3-5 nedēļas
  • Piens: 1 nedēļa
  • Mozzarella siers: 2 nedēļas
  • Parmas siers rīvēts, pirkts iesaiņojumā: 3 mēnešus
  • Jogurts: 7-10 dienas
 

Augļi un dārzeņi

  • Āboli: 3-4 nedēļas
  • Avokado, sagriezti: 2-3 dienas (Lai izvairītos no brūnēšanas, mīkstumam uzspiež dažus pilienus citrona vai laima un cieši ietin pārtikas plēvē).
  • Mellenes: 1-2 nedēļas
  • Brokoļi: 3-5 dienas
  • Burkāni: 2-3 nedēļas
  • Selerijas: 1-2 nedēļas
  • Vīnogas: 5-7 dienas
  • Salāti, iepriekš mazgāti vai salāti mix iesaiņojumā: 3-5 dienas
  • Persiki: 3-5 dienas
  • Avenes un zemenes: 2-3 dienas
 

Gaļa un tās izstrādājumi

  • Bekons: 1 nedēļa
  • Liellopu, jēra, cūkas un teļa gaļa: 3-5 dienas
  • Liellopu vai tītara gaļa vārīta vai citādi sagatavota: 3-4 dienas
  • Liellopu vai tītara gaļa, neapstrādāta: 1-2 dienas
  • Uzgriežamā sviestmaižu gaļa un šķiņķis: 3-5 dienas
  • Putni, vārīti vai citādi pagatavoti: 3-4 dienas
  • Putni, neapstrādāti: 1-2 dienas
 

Jūras veltes

  • Lasis, garneles un tuncis apstrādāti: 3-4 dienas
  • Lasis, garneles un tuncis svaigi, nepārstrādāti: 1-2 dienas
  • Suši: 1 diena
Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu