Aktīvam pavasarim! Piedalies izzinošā pārgājienā! (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pārgājiens - lielisks aktīvās atpūtas veids! Aktīvā tūrisma portāls «Pargajieni.lv» piedāvā doties izzinošā pārgājienā pa Cēsu apkārtni sestdien, 16.aprīlī, portālu «Apollo» informēja Jānis Zariņš.

Par pārgājiena norisi stāsta Jānis Zariņš:

«Starts paredzēts plkst.11:30 Cēsu autoostā (dzelzceļa stacijā), kad būs pienākuši autobusi no Limbažiem, Valmieras un Rīgas.

Pārgājienu sāksim ar Cēsu stacijas un dzelzceļa vēstures iepazīšanu. Pēc tam dosimies ziemeļu virzienā uz Kazu gravu.

Kazu grava atrodas vietā, kur kādreiz iegūt šūnakmens un tagad var lepoties ar skaisto Septiņavotu ūdenskritumu un citām dabas vērtībām. Ja bebri nav pastrādājuši nedarbus, tad jau pa lielu gabalu var dzirdēt, kā šeit skan ūdenskritumā krītošais ūdens.

Netālu atrodas Jāņamuižas stacija, kuru sasniegsim nelielu gabalu veicot gar dzelzceļa līniju. Tālāk dosimies cauri Jāņamuižai, kur vēl nesen atradās lauksaimniecības tehnikums. Tagad tas ir pievienots Priekuļu tehnikumam un savu spozmi ir zaudējis.

Netālu atrodas mazs ciematiņš Rāmnieki, pie kura atrodas divi tilti pār Gauju. Reti kur Latvijā uzcelti divi tilti un šādā veidā ir nodalīta gājēju plūsma no autoplūsmas.

Pa vietējiem meža un lauku ceļiem sasniegsim Ērgļu jeb Ērģeļu klintis. Šī ir viena no iespaidīgākajām smilšakmens sienām Latvijā. Te arī sarīkosim nelielu piknika pauzi un atpūtīsimies pirms tālākā ceļa.

Jau virzoties uz Cēsīm apskatīsim vietu, kur reiz bijusi Pielekšu pārceltuve. Jau atgriežoties pilsētas teritorijā būs iespēja apskatīt Dziesmu kalnu, kas veltīts dziesmu svētku simtgadei. Te blakus atrodas arī piemiņas vieta 2.pasaules karā kritušajiem krievu karavīriem ar samērā skaistu pieminekli.

Cēsīs atrodas divas interesantas pilsētas daļas - Florida un Luiziāna. Cauri Luiziānai nonāksim Cēsu pils parkā, mazliet ielūkosimies vecpilsētā un ap 18:00 finišēsim Cēsu autoostā.

Kopā plānots noiet ap 20 kilometriem, tādēļ šajā reizē arī ejam sestdienā, lai nākošajā dienā varētu atpūtināt kājas.

Pārgājiena dalībniekiem līdzi jāņem laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, ēdienu un dzērienu piknika pauzei.

Dalības maksa:

  • 4 eiro individuālajiem dalībniekiem;
  • 3 eiro, ja ierodas vismaz divatā,
  • 1,50 eiro skolēniem;
  • Bez maksas pirmsskolas vecuma bērniem pieaugušo pavadībā.

Pieteikšanās pa e-pastu janis@pargajieni.lv vai tālruni 26980327 norādot savu vārdu, dalībnieku skaitu un tālruņa numuru.»

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu