Latvijā dzīvojošā režisora filma «Saules staros» saņēmusi sešas godalgas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā dzīvojošā krievu režisora Vitālija Manska dokumentālā filma «Saules staros» («Under the Sun»), kas pašlaik piedzīvo intensīvu festivāla dzīvi, aizvadītās nedēļas laikā saņēmusi piecas starptautiskas godalgas un vēl Čehijas nacionālo kinobalvu kā labākā dokumentālā filma.

Vakar «Saules staros» saņēma balvu kā labākā Čehijas dokumentālā filma nacionālajā kinofestivālā, informēja Nacionālā kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Čehija līdz ar Latviju, Krieviju un Vāciju ir filmas «Saules staros» ražotājvalsts. Dokumentālās filmas ražošana ir pabeigta Latvijā, producentes Natalijas Manskas studijā «Vertov». Pie filmas strādājuši arī Latvijas profesionāļi - skaņu režisors Anrijs Krenbers un komponists Kārlis Auzāns, kura darbs šajā filmā tiek īpaši atzinīgi novērtēts starptautiskajā presē.

Nedēļas laikā Manska filma saņēmusi vēl piecas citas starptautiskas balvas - «Prix Present Eiropas» autorkino festivālā Parīzē, žūrijas balvu Honkongas starptautiskajā kinofestivālā, labākās filmas balvu Viļņas starptautiskajā kinofestivālā «Kino pavasaris», atzinības balvu Sanpaulu un Riodežaneiro starptautiskajā dokumentālā kino festivālā «It’s All True» («Viss ir patiesība»).

Pašlaik filma «Saules staros» tiek demonstrēta nozīmīgajā dokumentālā kino festivālā «Visions du Reel» Nionā, Šveicē, pēc tam dosies uz Toronto, Madrides un citiem starptautiskiem kinofestivāliem. Kopumā filma demonstrēta jau aptuveni 30 kinofestivālos. Savukārt nākamajā nedēļā filma nonāks pie skatītājiem Dienvidkorejas kinoteātros.

Filma «Saules staros» ir stāsts par to, kā astoņus gadus veca meitene Dzin-mi jau kopš bērnības tiek gatavota dzīvei Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā, ko mūžīgi apspīd Saule kā varenā tautas līdera Kima Ir Sena simbols. Ikviens šīs valsts iedzīvotājs pašaizliedzīgi ziedo savu dzīvi, lai uzturētu ideālās valsts ideālo lietu kārtību. Filma seko ideāla radīšanas procesam - galvenā varone, ideālu vecāku meita, gatavojas pievienoties Bērnu Savienībai. Viņas vecāki strādā ideālos uzņēmumos, dzīvo ideālā dzīvoklī, kas atrodas ideālas pilsētas centrā. Drīz meitene kļūs par daļu no ideālas sabiedrības.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu