Pie Uzvaras parka vāc parakstus par nepilsoņu tiesībām vēlēt EP (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Pie Uzvaras parka vairāki cilvēki vāc parakstus par nepilsoņu tiesībām vēlēt Eiropas Parlamentu, novēroja aģentūra LETA.

Vairāki cilvēki, tērpti T-kreklos, uz kuriem rakstīta informācija par parakstu vākšanu, vāc parakstus, stāvot netālu no sabiedriskā transporta pieturas iepretim Uzvaras parkam.

Ap parakstu vācējiem sapulcējies ļaužu bariņš, izrādot interesi par parakstu vākšanu.

Kā ziņots, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S) šodien bija iecerējis vākt parakstus par nepilsoņu tiesībām Latvijā vēlēt EP.

Līdz šim par tiesībām nepilsoņiem vēlēt EP parakstījušies aptuveni divi tūkstoši cilvēku, aģentūrai LETA apstiprināja Mamikins. Viņš gatavojas iesniegt petīciju, kam varētu sekot noklausīšanās. «Ja tas ies cauri Lūgumrakstu komitejā, sekos obligātas debates, tad jau arī plenārsesijā kāds lēmums tiks pieņemts,» sacīja politiķis. Viņš apgalvoja, ka mērķis nav ļaut Latvijas nepilsoņiem piedalīties EP vēlēšanās Igaunijā un otrādi. «Mērķis ir radīt iespēju piedalīties EP vēlēšanās savā valstī, un tas jau ir reāli,» uzskata deputāts.

Petīciju varot parakstīt visi pastāvīgie Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji neatkarīgi no pavalstniecības. To izdarīt varot Mamikina birojā, kas atrodas Rīgā, kā arī sūtot e-pastu uz viņa biroja elektronisko adresi.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu