Pazudusi «EgyptAir» pasažieru lidmašīna ar 66 cilvēkiem (102)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tobyjm, CC BY-NC-ND 2.0

«EgyptAir» lidaparāts, kas bija ceļā no Parīzes uz Kairu Ēģiptē pazudis no radariem ceturtdienas naktī, vēsta BBC. 

Reisa MS804 lidmašīna bija izlidojusi no Parīzes trešdienas vakarā pulksten 23.09 pēc vietējā laika (pulksten 0.09 ceturtdien pēc Latvijas laika).

Kontakti ar lidmašīnu pārtrūka pulksten 2.45 pēc Kairas laika (3.45 pēc Latvijas laika), kad lidmašīna atradās Ēģiptes gaisa telpā 11 000 metru augstumā.

Uz lidmašīnas klāja bijuši 56 pasažieri (ieskaitot trīs bērnus) un 10 apkalpes locekļi.

Lidmašīna pazudusi virs Vidusjūras, brīdi pēc tam, kad tā ielidojusi Ēģiptes gaisa telpā. Sākušies plaši meklēšanas darbi. 

Lidojums no Parīzes Šarla de Golla lidostas uz Kairu parasti ir nedaudz ilgāks par četrām stundām. Lidmašīnai bija paredzēts ierasties Kairā pulksten 3.05 pēc vietējā laika (4.05 pēc Latvijas laika).

Pazudusī lidmašīna «Airbus A320-232» tika piegādāta aviosabiedrībai «EgyptAir» 2003.gadā, informēja vietne «Flightradar24».

Sinoptiķi apgalvo, ka laika apstākļi bijuši ļoti labi, debesis skaidras. 

Martā tika nolaupīta «EgyptAir» pasažieru lidmašīna reisā no Aleksandrijas uz EKairu. Psiholoģiski nestabilais nolaupītājs lika tai doties uz lidostu Kiprā, kur viņš pieprasīja tikšanos ar savu bijušo sievu.

Krīze tika mierīgi atrisināta, kad lidmašīnas nolaupītājs pēc sešām stundām lidostā padevās varas iestādēm. Viņš pašlaik atrodas apcietinājumā Kiprā.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu