Pakalniņas spēlfilmu «Ausma» izrādīs Sietlas filmu festivālā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ASV notiekošajā Sietlas filmu festivālā, kurā tiks izrādītas gandrīz 450 filmas, iekļauta arī režisores Lailas Pakalniņas spēlfilma «Ausma», informēja kompānijas «Hargla» pārstāve Zanda Dūdiņa.

Latvijas, Polijas un Igaunijas kopražojuma filma «Ausma» tiks demonstrēta jūnija sākumā, un tā būs filmas pirmizrāde ASV.

«Ausma» ir režisores Pakalniņas redzējums par ideoloģijas un fanātisma lomu sabiedrības un indivīda dzīvē, kas ietverts tēliem piesātinātā padomju laika groteskā par pionieri Antonu un viņa kolhozam nelojālo tēvu.

Papildus citām skatēm Sietlas filmu festivāls piedāvā arī programmas veidotāju iecienītāko filmu izlasi, un «Ausma» ir iekļuvusi Marinas Ažažas, kas ir viena no pieredzējušākajām filmu atlasītājām, šā gada mīļāko filmu sarakstā.

Sietlas festivāls ir viens no vadošajiem Ziemeļamerikas filmu festivāliem un skatītājiem piedāvā plašu filmu kolekciju, kas pārstāv vairāk nekā 70 valstis no visiem kontinentiem. Festivāls lepojas arī ar apmeklētākā festivāla statusu, ik gadu pulcējot aptuveni 150 000 filmu entuziastu, kino profesionāļu un kritiķu.

Tallinas starptautiskajā kinofestivālā «Melnās naktis» filma «Ausma» un tās operators Vojteks Starons saņēma balvu par labāko operatora darbu, savukārt Starptautiskajā Fadžras filmu festivālā Irānā filma saņēma galveno balvu kategorijā «Māksla un pieredze».

Kopš pasaules pirmizrādes 2015.gada novembrī Igaunijā «Ausma» jau bijusi festivālos Zviedrijā, Itālijā, Lietuvā, Vācijā, Meksikā un Irānā, bet jūnijā filma ceļos uz Slovēniju, Krieviju un Peru.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu