Zatlers aiz Belēviča demisijas saskata citus iemeslus (327)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) biedri paši gāza bijušo veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) tā slikto reitingu dēļ, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda bijušais prezidents Valdis Zatlers.

Taujāts par Belēviča demisiju, Zatlers atzina, ka bijušajam ministram ne viss izdevās, nemaz nerunājot par reformām, kuru apveidi pat neesot redzami. Tomēr atsevišķus darbus viņš bija paspējis paveikt.

Zatlers, kurš pirms politiskās karjeras bija traumatologs-ortopēds un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas valdes priekšsēdētājs, uzsvēra, ka medicīna prasa, lai nozare tiktu sistēmiski sakārtota, taču runa neesot tikai par naudu, bet gan sistēmas funkcionētspēju - lai tā strādā slimnieku labā pēc labākajiem nodomiem. Veselības aprūpes sistēmā uzlabojumi ir jāveic vairāki, piebilda bijušais politiķis.

«Tomēr šis ir tas gadījums, kad paša partijas biedri izdomāja, ka Belēvičam jādemisionē. Stāsts par nelielo konsultāciju un operāciju ir smieklīgs,» uzskata Zatlers. «Tā visa iemesli ir nezināmi. Tā jau Latvijas politikā notiek,» piebilda Zatlers, norādot, ka jāuzdod jautājums - vai uz šādu konsultāciju un operāciju maz ir rindas.

Eksprezidenta ieskatā, viens no ministra gāšanas iemesliem bija viņa zemais reitings. «Nekā cita īpaši nebija, bet tad izdomāja, ka apgājis rindu. Nav tas nopietni. Pieņemu, ka patiesais iemesls bija Belēviča reitings. Redzēja, ka labāk noņemt viņu ātrāk, nekā tas notiktu ar skandālu un protestiem,» norādīja Zatlers.

Taujāts, vai nākamajam ministram būtu jānāk no ZZS rindām, viņš sacīja, ka pašlaik tomēr svarīgāk būtu atrast profesionāli, kurš ieviestu reformas.

«Bet kopumā tas viss izskatās pēc ļoti, ļoti nesmukas lietas, kas nepalielina medicīnas prestižu. Trakāk vairs nevar būt,» rezumēja Zatlers.

Kā ziņots, veselības ministrs Belēvičs šodien iesniedzis demisijas rakstu un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) viņa demisiju ir pieņēmis.

Līdz ar Belēviča atkāpšanos veselības ministra pienākumi uz laiku tiek uzticēti satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS). Tomēr premjers pauda, ka iespējami ātrāk ir jāatrod jauns veselības ministrs, jo jābūt drošībai, ka iesāktās reformas nozarē turpināsies. Jaunajam ministram būs jāspēj tikt galā ar valdības rīcības plānā noteikto, sacīja Kučinskis.

Komentāri (327)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu