Ārstu biedrība bažījas par izrēķināšanos ar RAKUS vadību (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) kategoriski iebilst un protestē pret Veselības ministrijas (VM) rīkojumu atstādināt no darba Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāju Anitu Slokenbergu, valdes locekli Viesturu Boku un Latvijas Onkoloģijas centra virsārstu Viesturu Krūmiņu.

Kā aģentūru LETA informēja LĀB mediju projektu vadītāja Sendija Burka-Šaicanova, LĀB aizstāv un aizstāvēs savus kolēģus, kas savu darbu veic profesionāli un ar lielu atbildības sajūtu.

LĀB viceprezidente Ilze Aizsilniece norādīja, ka biedrība vēlas saprast valdes locekļu atlaišanas iemeslus. Viņa uzsvēra, ka no amata atstādinātie ārsti ir profesionāļi, kas vienmēr augstu turējuši profesionalitātes līmeni un domājuši par pacientu.

«Mums ir pamatotas bažas, ka šāda rīcība ir vienkārša izrēķināšanās,» pauda Aizsilniece, piebilstot, ka šobrīd no amata atstādinātais Boka ir izcils profesors, ilggadējs Ārstu biedrības prezidents, viens no Latvijas medicīnas nozares attīstītājiem.

«Onkologs Krūmiņš ir viens no Latvijas izcilākajiem onkologiem, kas ar savu profesionalitāti pierādījis, ka var veikt visdažādākās sarežģītības onkoloģiskās operācijas. Slokenberga ir vadījusi RAKUS laikā, kad medicīnas nozarē valda krīze, ilgstoši trūkst finansējuma, ievērojami samazinājusies pakalpojumu pieejamība un augušas rindas uz izmeklējumiem,» izteicās mediķe.

Šajā situācijā LĀB kategoriski iebilst pret savu kolēģu atstādināšanu no amata un visos iespējamos veidos viņus aizstāvēs. Šī iemesla dēļ LĀB savu kolēģu aizstāvībai rīkos preses konferenci 13.jūnijā plkst.13, kas norisināsies Skolas ielā 3.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu