Slaktiņā Orlando izdzīvojušie dalās pieredzētajā un atklāj, kā izglābušies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izdzīvojušie, kas asiņainā uzbrukuma laikā atradās Orlando klubā «Pulse», dalījušies pieredzētajā. Vairāki cilvēki izglābušies, jo paslēpušies zem mirušo ķermeņiem, vēsta «Daily Mail».

Medicīnas students Džošua pastāstījis, ka apšaudes laikā slēpies zem mašīnas, bet tur ieraudzījis vīrieti ar ložu brūcēm katrā rokā un mugurā. Viņš saplēsis savu kreklu un mēģinājis apturēt asiņošanu.

Vēlāk viņš savā «Facebook» kontā ierakstījis: «Vārdos nevar raksturot to sajūtu... Viss asinīs un tu centies izglābt puiša dzīvību.»

Aculiecinieks Robs Riks stāstījis, ka apšaude sākusies tieši pirms kluba aizvēršanas. To, ka sākusies apšaude, klubā esošie uzreiz neesot aptvēruši, jo troksni apslāpējušas mūzikas skaņas.

«Tikai pēc desmitā un divdesmitā (šāviena) visi saprata, kas notiek. Mēs visi kā domino kauliņi kritām pie zemes,» atcerējies Riks, kurš aizrāpojis līdz dīdžeja pultij un izbēdzis pa darbiniekiem paredzētu izeju.

Kāda sieviete «CNN» atklājusi, ka paslēpusies tualetē un aizsegusies ar mirušu cilvēku ķermeņiem.

Kristofers Hansens bijis pie bāra, lai pasūtītu dzērienu, kad pēkšņi aptvēris, ka notiek apšaude un cilvēki viņam apkārt gāžas uz zemes kā domino kauliņi: «Es neredzēju šāvēju. Tikai līķus. Es nokritu uz zemes un rāpoju prom.»

Ticis laukā no kluba Hansens redzējis citus ievainotos un vienam no viņiem palīdzējis.

Speciālā vienība «SWAT» klubā neitralizējusi uzbrucēju, bet pēc tam likusi pacelt rokas izdzīvojušajiem.

Jau vēstīts, ka uzbrukumā bojā gāja 50 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu