Orlando slepkavas tēvs: «Dievs pats sodīs tos, kas ir homoseksuāli»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Orlando uzbrucēja tēvs Sediks Matīns (Seddique Mateen) atklājis, ka viņa dēls meklējis veidu, kādā sodīt geju kopienu, vēsta «Daily Mail».

Šorīt «Facebook» publicētā video, Sediks Matīns sacījis, ka viņa 29 gadus vecajam dēlam neesot bijis jānogalina, jo «Dievs pats sodīs tos, kuri ir homoseksuāli», atsaucoties uz «Washington Post» ziņo «Daily Mail».

Iepriekš intervijā slepkavas tēvs sacījis, ka satiekot dēlu dažas stundas pirms slaktiņa, viņa uzvedībā nekas neesot liecinājis par nodomu nogalināt.

Tāpat viņš noliedzis, ka dēls būtu iesaistījies teroristiskajā grupējumā «Daesh» jeb «Islāma valsts».

«Viņam nebija bārdas. Viņš bija parasts cilvēks, kurš iet uz darbu, pēc tam nāk mājās un rūpējās par savu sievu un bērnu,» sacījis slepkavas tēvs.

Video vēstījumā Matīns paudis sašutumu par to, ka viņai «labais dēls» ir atbildīgs par šo briesmīgo noziegumu, kas iegājis ASV vēsturē un notikušais viņu «apbēdinājis». Tāpat viņš norādījis, ka nezinot, kādēļ dēls šādi rīkojies.

Vīrietis neesot zinājis, ka dēls plāno īstenot slaktiņu, taču, ja būtu zinājis, tad apturētu viņu.

Intervijā «NBC News» Matīns apgalvojis, ka pirms dažiem mēnešiem Maiami, viņa dēlu satracinājis tas, ka divi vīrieši viņa sievas un bērna klātbūtnē skūpstās.

«Es nespēju noticēt, ka to izdarījis mans dēls, kurš ir saņēmis izglītību un dzimis Amerikā. Viņš tika ļoti mīlēts un aprūpēts, es nespēju noticēt, ka viņš to tiešām ir izdarījis. Ja viņš būtu dzīvs, es viņam uzdotu vienu jautājumu: Kāpēc?» sacījis Matīns.

Sediks Matīns ir politiski aktīvs un grasās piedalīties Afganistānas prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu