Strīķes identitātes skandāls: SAB komentārus nesniegs (96)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nekomentēs pārbaudes saistībā ar Jutas Strīķes identitāti, aģentūra BNS uzzināja SAB.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks otrdien pauda, ka birojam ir ļoti lielas šaubas par Strīķes patieso identitāti. Birojs konstatējis, ka kādreiz, viņai, iespējams bijis vārds Anna. Tāpat KNAB radušies jautājumi par Strīķes pilsonības iegūšanu. «Mēs konstatējām, ka 2011.gadā SAB šī informācija kļuva zināma. [Taču] līdz šim brīdim Strīķe bauda visaugstāko uzticību. Viņai ir pielaide valsts noslēpumam,» intervijā LTV teica Streļčenoks.

SAB aģentūrai BNS savukārt norādīja, ka nekomentēs informāciju par šādām pārbaudes lietām. «Satversmes aizsardzības birojs nav komentējis un nekomentēs nevienas amatpersonas pārbaudes lietu vai informāciju saistībā ar šīm pārbaudes lietām,» pauda birojā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis («Vienotība») informāciju par Strīķes personību un patieso identitāti plāno pārspriest ar Drošības policijas (DP) vadību; vienlaikus ministrs uzskata - ja būtu pamats bažām, no drošības dienestiem būtu sekojusi nepieciešamā rīcība.

Kozlovskis aģentūrai BNS sacīja, ka viņam ir grūti komentēt KNAB priekšnieka Steļčenoka paustās šaubas par Strīķes identitāti, jo par šiem izteikumiem ministrs uzzinājis no medijiem. Par izteikumu pamatotību un iemeslu, esot jājautā pašam Streļčenokam, taču Kozlovskis pauda, ka plāno šo informāciju pārspriest ar DP vadību.

Tāpat jau ziņots, ka 2011.gadā «Neatkarīgā Rīta Avīze» vēstīja, ka 20 gadsimta astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito gadu sākumā šobrīd personai, kas pazīstama ar vārdu Juta Strīķe, bijis cits vārds un uzvārds - Anna Potapova. Informācijas sniedzējs laikrakstam norādījis, ka Juta alias Anna kopā ar tēvu - Dobelē izvietotā tanku pulka speciālās daļas virsnieku Juriju Potapovu - un pārējo ģimeni Maskavā nokļuvusi tad, kad PSRS armijas virsnieks turp nosūtīts zināšanu papildināšanai.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Strīķe ir dzimusi Maskavā, kur arī mācījusies un pabeigusi Maskavas 584.vidusskolu. Pašreizējo uzvārdu ieguvusi pēc laulībām ar Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) darbinieku Maiguru Strīķi.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu