Obama vēlētājiem paziņo par savu ticību Klintonei (25)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama otrdien pauda atbalstu bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones iecerei nomainīt viņu prezidenta amatā, pirmoreiz kopā ar Klintoni parādoties priekšvēlēšanu kampaņas pasākumā un paziņojot vēlētājiem par savu ticību viņai.

«Es esmu šeit tāpēc, ka ticu Hilarijai Klintonei,» Obama sacīja mītiņā Ziemeļkarolīnas štata Šarlotes pilsētā. Tas notika dažas stundas pēc Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) paziņojuma, ka tas neieteiks Tieslietu ministrijai izvirzīt apsūdzības saistībā ar to, ka Klintone valsts sekretāra amatā izmantojusi personīgo e-pasta kontu slepenas informācijas sūtīšanai.

Klintone kopā ar Obamu ieradās uz šo mītiņu ar ASV prezidenta lidmašīnu «Air Force One». Šis mītiņš ir pirmais no vairākiem pasākumiem, ar kuriem Obama iecerējis atbalstīt savas Demokrātu partijas biedri Klintoni pirms prezidenta vēlēšanām novembrī, kurās viņas sāncensis būs Donalds Tramps no Republikāņu partijas.

«Neviens vīrietis vai sieviete nekad nav bijis vairāk kvalificēts šim amatam. Nekad!» Obama paziņoja mītiņa dalībniekiem.

«Ļaujiet man jums, Ziemeļkarolīna, pateikt, ka mana ticība Hilarijai Klintonei vienmēr tikusi atalgota. Es esmu vērojis viņas spriedumus, viņas skarbumu un viņas uzticību diplomātijai,» sacīja Obama.

«Viņa ir un būs politiķe, ar kuru mēs varam lepoties pasaulē. Es esmu gatavs nodot [prezidenta] stafeti. Un es zinu, ka viņa to pieņems,» teica Obama.

Vēršoties pie strādājošajām amerikāņu ģimenēm, prezidents kritizēja Trampa «tukšo lielību» un atkārtoti brīdināja: «Otrai pusei nav nekā, ko jums piedāvāt.»

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu