Velsas izlases treneris pēc 2018.gada PK pametīs savu amatu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Teicami Eiropas čempionāta finālturnīrā nospēlējušās Velsas futbola izlases galvenais treneris Kriss Kolmens amatā būs līdz 2018.gada Pasaules kausa noslēgumam, bet pēc tam meklēs jaunus izaicinājumus savā karjerā, piektdien paziņoja futbola speciālists.

Velsas izlase Eiropas čempionātā sagādāja pārsteigumu, jo aizkļuva līdz pusfinālam, kurā ar 0:2 zaudēja Portugālei.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Velsa daudziem par pārsteigumu ieņēma pirmo vietu B grupā, jo vispirms ar 2:1 uzvarēja Slovākiju, pēc tam ar 1:2 zaudēja Anglijai, bet pēdējā mačā ļoti pārliecinoši ar 3:0 pārspēja Krieviju.

Savukārt izslēgšanas spēlēs Velsa, kurai šis bija debijas Eiropas čempionāta finālturnīrs, astotdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja Ziemeļīriju, bet ceturtdaļfinālā skaistā cīņā ar 3:1 pārspēja Beļģiju, kam sekoja neveiksme pusfinālā.

«Esmu pārliecināts, ka nākamais kvalifikācijas cikls būs man pēdējais pie Velsas izlases stūres un pēc 2018.gada Pasaules kausa, vienalga, vai mēs izcīnīsim ceļazīmi uz finālturnīru Krievijā, vai nē, es komandu atstāšu,» piektdien skaidroja Kolmens, kuram līgums ir vēl uz nākamajiem diviem gadiem.

Viņš uzsvēra, ka 2018.gadā ar izlasi būs nostrādājis jau sešus gadus, kas ir pietiekoši ilgs laiks, lai veiktu pārmaiņas dzīvē.

Kolmens gan noliedza, ka jau tuvākajā laikā varētu kļūt par kāda kluba galveno treneri. «Šobrīd Velsas izlase spēlē labi, tā ir veiksmīga, jo komandas spēlētājiem ir pats labākais futbola vecums. Nākamajā kvalifikācijas ciklā centīšos izdarīt visu, lai mēs tiktu uz Pasaules kausa finālturnīru,» solīja treneris.

Šobrīd 48 gadus vecais Kolmens par Velsas izlases galveno treneri kļuva 2012.gada janvārī, pēc tam, kad pašnāvību pakaroties izdarīja iepriekšējais galvenais treneris Gerijs Spīds, kurš bija Kolmena bŗnības draugs.

Pirms ķeršanās pie Velsas trenēšanas Kolmens bija galvenais treneris vairākos Anglijas klubos, kā arī strādāja ar klubiem Spānijā un Grieķijā.

Velsa iepriekš kādā no lielajiem turnīriem startēja tikai 1958.gadā, kad piedalījās Pasaules kausa finālsacensībās.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu