Liepājas Trīsvienības katedrāles stabuļu tīrīšanu plāno pabeigt augustā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles stabuļu tīrīšanu un atlikšanu, kā arī šperventiļu pārlīmēšanu plāno pabeigt augustā, «Rietumu radio» informēja baznīcas atjaunošanas fonda vadītāja Kristīne Liepa.

Maijā tika sākti darbi pie Sv.Trīsvienības katedrāles ērģeļu restaurācijas «Hauptwerka» daļā - pulpetēm, vējlādēm, stabulēm un šperventiļiem. Darbus veica SIA «Ērģeļu darbnīca,» restaurators Alvis Melbārdis. Lielākā darbu daļa ir pabeigta, kā bija plānots. Vasaras ērģeļmūzikas koncerti atsākās līdz ar jūlija pirmo svētdienu.

«Vēl palikuši daži darbi šajā posmā, kas vēl jāpabeidz - daļa stabuļu tīrīšana un atlikšana, kā arī šperventiļi jāpārlīmē. Šo darbu posmu plānots pilnībā pabeigt līdz augusta beigām,» uzsvēra Liepa.

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles nacionālās nozīmes mākslas pieminekļa - ērģeļu restaurācijas sadaļai «Hauptwerka» pulpešu - atjaunošanai līdzekļi piešķirti no Latvijas Republikas (LR) pamatbudžeta līdzekļiem «Dotācijas reliģiskajām organizācijām, biedrībām un nodibinājumiem.»

Starp LR Tieslietu ministriju un nodibinājumu «Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds» 9.martā tika noslēgts finansējuma piešķiršanas līgums par kopējo summu 12 375 eiro.

Atjaunošanas fonds izteicis pateicību Saeimas deputātam Valdim Skujiņam par iniciatīvu finansējuma piesaistei šo darbu veikšanai.

Augustā tiks veikta arī atsevišķu ērģeļu reģistru inventarizācija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu