Rīgas filmu festivālā šogad plaša filmu un pasākumu programma (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram.com/riga_iff/

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla laikā norisināsies arī diskusijas, lekcijas un semināri, informēja festivāla organizatori.

Festivāla programma sāksies 6.oktobrī ar «Lielajam Kristapam» nominēto filmu skatēm un apbalvošanas ceremoniju, bet starptautiskā mērogā tas turpināsies no 13.oktobra līdz 23.oktobrim ar astoņām filmu programmām, dažādiem nozarei un sabiedrībai domātiem pasākumiem, vairākiem starptautiskiem filmu konkursiem, atklāšanas pasākumu un noslēgumu.

Paralēli filmu programmai desmit dienas norisināsies arī diskusijas, lekcijas un semināri, kā arī dažādi citi pasākumi. Daži no šiem pasākumiem būs domāti speciāli nozares profesionāļiem, tomēr lielākā daļa būs pieejama jebkuram interesentam.

Festivālā pirmizrādi piedzīvos režisora Vitālija Manska dokumentālā filma «Radinieki», ar kuras palīdzību varēs ieskatīties režisora ģimenes kinematogrāfiskajā albumā. Filma kalpo arī kā Ukrainas sašķeltās sabiedrības spogulis.

Pērn iedibinātajā starptautiskajā pilnmetrāžas filmu konkursa programmā iekļautas afgāņu režisores Šarbano Sadatas filma «Vilks un aitas», Islandes un Lielbritānijas kopražojuma filma «Izrāžu izrāde», Aleksandra Mindadzes filma «Dārgais Hanss» un Ivana Tverdovska filma par sievieti ar asti «Zooloģija».

Programma «Kids Weekend», kura veidota, domājot par pašiem jaunākajiem skatītājiem un viņu ģimenēm, festivāla pirmajā nedēļas nogalē ar plašu un daudzveidīgu programmu iepazīstinās bērnus gan ar animācijas, gan mākslas filmām.

Savukārt «Lielais Kristaps. Izlase» ir festivāla kuratoru veidota paša jaunākā nacionālā kino izlase, kuru festivāls simboliski velta Latvijas nacionālajai kino balvai.

Vēl 46 īsfilmas un video iekļauti trīs «Short Riga» konkursos - Baltijas studentu, Baltijas mūzikas vides un starptautiskajā konkursā. Kuratori ir noskatījušies vairāk nekā 1000 filmu no kaimiņvalstīm un visas pasaules. Šogad starptautiskajā programmā iekļauti arī Latvijā tapuši darbi - Anetes Meleces animācijas filma «Analysis Paralysis», kura festivāla laikā piedzīvos pirmizrādi, un Madaras Dišleres «Dārznieks».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu