Sociālajos tīklos nopeļ Tima Bērtona izteikumus par aktieru atlasi (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sociālo tīklu lietotājus saniknojis amerikāņu režisora Tima Bērtona skaidrojums, kāpēc gandrīz visi aktieri viņa jaunajā kinolentē ir ar gaišu ādas krāsu.

Bērtona jaunajā filmā «Miss Peregrine's Home for Peculiar Children» galvenās lomas piešķirtas gaišādainiem aktieriem. Vienīgais tumšādainais aktieris svarīgā lomā ir Semjuels L.Džeksons, kurš atveido ļaundari Baronu.

Uz jautājumu par aktieru atlasi Bērtons atbildēja, ka «dažreiz lietas prasa citas lietas, bet dažreiz ne».

«Es uzaugu, skatoties [melnādaino auditorijai paredzētas] filmas. Un tas bija lieliski. Es nedomāju par to, ka tādās filmās vajadzētu ieviest vairāk balto aktieru,» intervijā vietnei «Bustle» teica 58 gadus vecais režisors.

Ceturtdien Bērtona izteikumi iekļuva starp tviterī visvairāk apspriestajām tēmām.

«Godīgi sakot, Tims Bērtons parasti galvenās lomas piešķir katru reizi tiem pašiem trim cilvēkiem, tāpēc viņš nepiekopj dažādību pat starp gaišādainiem aktieriem,» raksta kāda tvitera lietotāja.

«Tims Bērtons izcili atbalsta daudzveidību,» ironizē kāds cits. «Viņa filmās aktieru ādas krāsa svārstās no ģipša līdz porcelāna baltai.»

«Bustle» norāda, ka no visām 36 Bērtona līdz šim uzņemtajām filmām Džeksons esot vienīgais melnādainais aktieris vadošā lomā.

«Man vajadzēja atskatīties un brīdi padomāt, cik daudz melnādainu varoņu vispār bijis Tima Bērtona filmās,» sacīja Džeksons. «Iespējams, es esmu pirmais vai slavenākais, taču viss notiek tā, kā tas notiek. Es nedomāju, ka tā ir viņa vai viņa darba metodes vaina, tā vienkārši sanāca. Tims ir lielisks cilvēks.»

Kā jau ziņots, gada sākumā ASV Kinoakadēmija izpelnījās skarbu kritiku par to, ka aktiermākslas kategorijās otro gadu pēc kārtas nebija izvirzīts neviens tumšādains aktieris.

Tas ierosināja tvitera mirkļbirku »#OscarsSoWhite» («Oskari ir tik balti») un vairāku aktieru atteikšanos piedalīties ceremonijā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu