Tima Bērtona jaunā filma ir ASV kases ieņēmumu līdere (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu režisora Tima Bērtona jaunākā kinolente «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» («Mis Peregrīnas nams brīnumbērniem») aizvadītajā nedēļas nogalē kļuvusi par ASV kases ieņēmumu līderi, lai arī filmas ieņēmumi no biļešu tirdzniecības kinoteātros ir visai pieticīgi - 28,5 miljoni dolāru (25,6 miljoni eiro).

59 valstīs un teritorijās ārpus ASV kinolente nopelnīja 36,5 miljonus dolāru (32,8 miljonus eiro), liecina vietnes «Box Office Mojo» apkopotā informācija.

Fantāzijas filmas uzņemšana izmaksāja 110 miljonus dolāru (98,8 miljonus eiro).

58 gadus vecais Bērtons uzņēmis tādas populāras filmas kā «Batman» («Betmens») un «Planet of the Apes» («Pērtiķu planēta»), taču pēdējos gados viņa kinolentes «Dark Shadows», «Frankenweenie» («Frankenkrancis») un «Big Eyes» nav bijušas finansiāli veiksmīgas.

Kinostudijas «Fox» ASV izplatīšanas daļas vadītājs Kriss Āronsons sacīja, ka esot apmierināts ar «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» panākumiem. Filma balstīta uz amerikāņu rakstnieka Rensoma Rigsa grāmatu.

«Tas ir daudzsološs sākums, bet vēl ir par agru spriest,» norāda Āronsons. «Sērijā ir vairākas grāmatas, kas kļuvušas par bestselleriem, tāpēc durvis ir atvērtas.»

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu