Foto: Viņa Svētība Dalailama viesojas Rīgā (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Uzklausot daudzskaitlīgos lūgumus turpināt mācības Rīgā, kas 2014. gadā kļuva par ievērojamiem garīguma svētkiem, Viņa Svētība Dalailama atkal dāvā savu viedumu Baltijas un kaimiņvalstu iedzīvotājiem.

2016. gada 10. un 11. oktobrī visā pasaulē zināmais garīgais līderis «Skonto» hallē sniegs mācības par senindiešu filozofa Dharmakirti sacerējumu «Pramanavarttika». Šī slavenā teksta otrajā nodaļā rodama atbilde uz cilnes jautājumu, kas nodarbina katru nopietnu garīgo praktizētāju: vai augstākais garīgo meklējumu mērķis – apgaismība – ir sasniedzams?

Dharmakirti ir viens no septiņpadsmit izcilajiem Nalandas universitātes zinātniekiem-filozofiem. Viņa Svētība Dalailama pats personīgi izvēlējās mācību tēmu, uzsverot šī teksta aktualitāti mūsdienās.

«Tibetas budisms, kas sakņojas Nalandas klosteruniversitātes tradīcijā, ir pats pilnīgākais šodien pastāvošais budisma atzars. Reliģisku prakšu apgūšana interesē tikai budistus, kur pretī budistu loģikas un teorijas izzināšana, kā arī zinātne par apziņu un emocijām, ko izveidojuši Nalandas pasniedzēji, būs noderīga katram cilvēkam», uzsver Viņa Svētība Dalailama.

Mācību dalībniekiem būs unikāla iespēja uzdot sev svarīgos jautājumus Viņa Svētībam Dalailamam.

Mācības ir domātas visiem – gan budistiem, gan cilvēkiem, kas interesējas par budisma filozofiju, kas apvieno dziļu gudrību un bezgalīgu līdzjūtību.

http://dalailama.lv

Mācību norise

2016.gada 10. – 11.oktobrī

  • 9.30 ‒ 11.30 Pirmā sesija
  • 11.30 ‒ 13.00 Pusdienas pārtraukums
  • 13.00 ‒ 15.00 Otrā sesija

Uzmanību!

Katra biļete nodrošina:

- mācību apmeklēšanu 10. – 11. oktobrī

Viņa svētība Dalai Lama mācības vadīs tibetiešu valodā. Mācības tiks tulkotas sinhroni angļu, latviešu un krievu valodās. Tulkojums tiks translēts FM diapazonā.

Klausītāji var lietot savus mobilos tālruņus ar iebūvētu FM radio vai arī portatīvos FM radio uztvērējus. Pirms pasākuma pārliecinieties, ka jūsu mobilais tālrunis ir pilnībā uzlādēts un ka jums ir rezerves baterijas FM radio uztvērējam. Lūdzam paņemt atbilstošas austiņas!

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu